PUČÁLKA, J. Budič laserového zdroje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Diblík, Jan

Student úspěšně navrhnul, sestavil a oživil modul jednoduchého budiče laserové diody pro laboratorní použití. K řešení přistupoval aktivně po většinu roku. Práce bohužel nepůsobí celistvým dojmem, zřejmě proto, že byla vypuštěna kapitola týkající se simulace činnosti budiče. Tato kapitola byla součástí semestráního projektu a tvořila by logické spojení mezi teoretickým úvodem a vlastní konstrukcí. Práce s literaturou je na odpovídající úrovni, formální stránce lze vytknout nedostatky jako nevhodně použité názvy apod.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání B 40/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) B 17/20
Formální zpracování práce C 14/20
Využití literatury B 8/10
Navrhovaná známka
C
Body
79

Posudek oponenta

Látal, Jan

Student měl v rámci bakalářské práce provést návrh a konstrukci budiče laserového zdroje. Předložená práce zcela odpovídá jejímu zadání. Logická struktura práce a návaznosti jednotlivých kapitol jsou vhodně zvoleny. Avšak rozsah teoretické části značně převažuje nad vlastním řešením studenta. V práci postrádám více měření a vyhodnocení daného budiče laserového zdroje. Jazyková stránka i úprava práce je na dobré úrovni. V práci se nachází několik nesrovnalostí (překlepy, nevhodná slova či slovní spojení). Obrázky, které student přejal z jiných zdrojů, jsou řádně odlišeny, nicméně jejich kvalita je velice různorodá. Výběr literárních pramenů byl vhodně zvolen vzhledem k charakteru práce. Z odborného hlediska jsem v práci našel několik chyb, které však částečně snižují kvalitu dané práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce B 40/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse E 10/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
C
Body
78

Otázky

eVSKP id 39261