LIEBSCHER, T. Návrh dílčí části informačního systému pro vybraný subjekt [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Luhan, Jan

Práce je zpracována na dobré úrovni. Hlavní cíl práce v podobě výběru a návrhu implementace ekonomické informačního systému pro podporu elektronického obchodu konkrétního subjektu byl naplněn. Zpracování odpovídá základním požadavkům, avšak lze nalézt drobné nedostatky ve formátování, stylistice a potažmo v použitém jazyce a odborné terminologii, což negativně ovlivňuje celkový dojem. Rovněž strukturou je práce zaměřena především do oblasti analýzy. Zaměření práce je orientováno na výběr a následnou implementaci řešení ekonomického informačního systému pro elektronický obchod na platformě Prestashop. V tomto směru práce pokrývá základní metodiku postupu pro výběr a nastiňuje možnosti implementace z finančního i časového hlediska. Nicméně v některých ohledech jsou návrhy velmi stručné a obecné – bez konkrétních specifik daného elektronického obchodu, což ovlivňuje celkové zhodnocení. Ze zpracování je patrný autorův zájem o danou problematiku a snaha o její systematické řešení. Práci doporučuji k obhajobě. Otázky k obhajobě: Jakým způsobem bylo realizováno vyhodnocení hlavních požadavků na jednotlivé IS (viz str. 71 – Tabulka 14)? Jakým způsobem probíhalo testování?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod D
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D
Praktická využitelnost výsledků C
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň D
Práce s informačními zdroji, včetně citací C
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Richter, Vít

Diplomová práce je velmi zdařilá a řeší problematiku informačních systémů a jejich implementaci v dané firmě. Velmi komplexně popisuje výběr daného informačního systému metodami hrubého a jemného výběru, který následně vede k implementaci tohoto systému. Oceňuji široký výběr a průzkum dostupných IS, jejich objektivní zhodnocení a především analytickou část, která dává pevné základy a určitý přehled o aktuální situaci ve firmě a jejich potřebách. Autor prokázal schopnost porozumět dané problematice a využít své znalosti k řešení cílů. Všechny dané cíle práce byly splněny. Celkově hodnotím práci jako velmi zdařilou jak po stránce formální, tak i věcné. Pro danou firmu může mít do pro budoucí rozvoj velký přínos.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 102156