TAJČ, M. Stopky pro měření sportovních klání [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Hruboš, Zdeněk

Cílem bakalářské práce bylo navrhnout elektronické stopky pro měření sportovních klání. V první části se student zabývá blokovým schématem stopek, popisem jednotlivých funkčních bloků a srovnáním alternativních metod, které lze využít při konstrukci. V další části se student zaměřil na stručné srovnání programovacích jazyků pro mikroprocesory a popis programovacího algoritmu stopek. Závěrečná část poté obsahuje jednoduchý manuál k ovládání stopek a konstrukční dokumenty. Zadání bakalářské práce lze považovat za splněné. Student dokonce provedl praktické odzkoušení externího zobrazovače, což bylo nad rámec zadání tohoto projektu. Z formálního hlediska mám jen dvě připomínky. První se týká kapitol popisujících jednotlivé bloky. Student mohl pro lepší orientaci čtenáře přímo uvéct konkrétní část zapojení, kterému se daná kapitola věnuje. Popis jednotlivých součástek, aniž by čtenář přímo viděl, kde se v zapojení nacházejí, působí nepřehledně (viz kap. 1.2 Stabilizace napětí). Za druhé bych vytknul velikost formátu příloh 1 a 3. Student mohl zvolit větší formát stránky z hlediska přehlednosti a čitelnosti schématického zapojení u tištěné verze BP. Nicméně student přistupoval po celou dobu k vypracování bakalářské práce aktivně a se zájmem, proto práci považuji za zdařilou a hodnotím 90 body a známkou A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 49/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 18/20
Formální zpracování práce C 15/20
Využití literatury B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Petržela, Jiří

Student mel za úkol se seznámit s vhodnými funkčními bloky pro realizaci stopek. Poté měl navrhnout koncepci pro řídící a signalizační jednotky. Práce je přehledně rozdělena do několika kapitol, neobsahuje žádné formální chyby. Doporučil bych ale zvolit číslování vzorců zvlášť, než po kapitolách. Součástí práce jsou i návody k jednotlivým modulům. Student dané zařízení vyrobil. Zadání práce lze považovat za splněné.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 45/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 18/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
91

Otázky

eVSKP id 39270