STARČOK, T. Audiopředzesilovač s přepínáním vstupů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Šandera, Josef

Student měl za úkol navrhnout a realizovat audio předzesilovač s přepínáním vstupů, který bude řízen mikrokontrolérem. Jednalo se o téma, které si řešitel sám vybral. Diplomant pracoval zcela samostatně, pravidelně se zúčastňoval konzultací. Během řešení prokázal dobré znalosti v oblasti návrhu, i manuální schopnosti, k řešení přistupoval profesionálně. V rámci řešení realizoval velký objem práce. Vzhledem k uvedeným skutečnostem navrhuji práci přijmout k obhajobě s uvedeným bodovým hodnocením. V Brně dne 29.5.2017

Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Adámek, Martin

Předložená diplomová práce se zabývá návrhem předzesilovače s přepínáním vstupů, který je řízen pomocí mikrokontroléru STM32F030CCT6. V textu jsou postupně velmi podrobně popsány jednotlivé elektrické a mechanické části předzesilovače – od vlastního obvodu mikrokontroléru a OLED displej, přes jednotlivé vstupy a výstupy zařízení až po napájecí část. Všechny tyto části jsou po odborné stránce zpracovány velmi podrobně a pečlivě. K jednotlivým kapitolám náleží obsáhlá část příloh tvořící technickou dokumentaci k celému zařízení. Z textu je vidět zájem studenta o danou problematiku a jeho pečlivý a komplexní přístup k řešení nejen jednotlivých částí daného předzesilovače, ale i zařízení jako celku. Oceňuji také velké množství práce, které musel student návrhu a konstrukci věnovat. To, co však v práci postrádám, jsou širší souvislosti výroby daného zařízení (např. porovnání s dostupnými předzesilovači na trhu), bližší popis řídicího programu a více informací o testování daného zařízení. Formální stránka práce je na dobré úrovni, i když se student v práci nevyhnul některým chybám, např. v souvětích chybí čárky oddělující věty, přehozené číslování literatury nebo nevhodné použití různých druhů časů u sloves. Také by bylo vhodné doplnit seznam symbolů, veličin a zkratek, který obsahuje pouze jednu položku, a vynechat seznam tabulek, který je prázdný. Vzhledem k velkému objemu prací studenta na návrhu a konstrukci zařízení a dalším výše jmenovaným skutečnostem hodnotím práci stupněm Výborně A (90 bodů).

Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 103468