VOJTOVÁ, K. Elektronické obvody s fraktální dynamikou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Petržela, Jiří

Jedná se o poměrně exotické a teoreticky obtížné téma. Z předložené textové části práce je však patrné, že ho studentka velmi dobře zvládla. Pro návrh pasivních obvodových realizací byla vhodně zvolena kombinace výpočetního programu Snap a simulačního prostředí Pspice s možností optimalizace. Tato byla následně využita pro získání numerických hodnot pasivních prvků. Zde si cením toho, že bylo testováno několik typů účelových funkcí. Správnost jednotlivých aproximací fraktálních dvojpólů je demonstrována simulacemi. Výhrady mám k obrázku 5.79, kde jsou otočeny vstupy obvodu AD844 a vzhledem ke zvolené orientaci proudů neplatí rovnice 5.42. V závěru postrádám hlubší rozbor praktické využitelnosti fraktálních imitancí při syntéze elektronických obvodů, kde mají zřejmě největší uplatnění. V práci jsou na mnoha místech těžkopádné formulace, které však výrazněji neovlivňují kvalitu odvedené práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 46/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 18/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Guzan,, Milan

Bakalářská práce je po formální i obsahové stránce vypracována přehledně. Po jejím prostudování konstatuji, že zadání práce bylo splněno. Je zřejmé, že studentka věnovala dostatečnou pozornost jak teoretické, tak také praktické části projektu. Práci hodnotím kladně i přes občas se vyskytujícím gramatickým chybám a chybějícím popisům os ve dvou obrázcích. Jediným větším nedostatkem práce se jeví absence citací literatury přímo v textu, téměž polovina literatury ze seznamu chybí. Bakalářskou práci lze považovat za dobrý studijní materiál i jako vhodný základ pro případ, že se studentka rozhodne věnovat neceločíselným derivacím v rámci diplomové práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Formální zpracování práce C 7/10
Interpretace výsledků a jejich diskuse B 17/20
Odborná úroveň práce A 48/50
Splnění požadavků zadání A 18/20
Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 39291