KREJČIŘÍK, J. Vlastnosti alternativních paliv z biomasy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Lisý, Martin

Předložená práce se zabývá spalováním tuhých alternativních paliv z biomasy. Svým rozsahem i obsahem výrazně převyšuje požadavky kladené na tento typ práce.První část práce obsahuje rešerši, ve které lze nalézt některé drobné nedostatky, které však zásadně nezhoršují kvalitu práce. Druhou část tvoří rozsáhlé vyhodnocení provedených experimentů. Přínosné je zejména stanovení palivových vlasností vybraných paliv a vyhodnocení spalovacích zkoušek u vybraných druhů paliv. Při zpracování bakalářské práce postupoval student aktivně, prokázal dobrou schopnost samostatného řešení zadaného úkolu. Prokázal schopnost dobré interpretace naměřených výsledků a stanovené závěry jsou adekvátní získaným výsledkům. Práce neobsahuje zásadní nedostatky a chyby, po formální, jazykové a pravopisné stránce je práce na odpovídající úrovni. Po získání praktických zkušeností může být student kvalitním odborníkem pro energetickou praxi. Předloženou práci doporučuji k obhajobě a hodnotím známkou výborně/A

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací C
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Milčák, Pavel

Předložená bakalářská práce se zabývá rešerší a experimentálním stanovením vlastností vybraných paliv na bázi TAP. Jednotlivé kapitoly na sebe chronologicky navazují. V rešeršní části, zejména v kapitolách 1.3 a 1.5 se vyskytují nevhodně převzaté informace. Složení paliva v tabulce 1.5 neodpovídá danému palivu. Jinak je bakalářská práce zpracována na dobré úrovni, zejména v její experimentální části, kde se student seznámil s analýzami paliv, popelovin, vlastním spalovacím experimentem a měřením plynných emisí a emisí TZL. Předloženou práci doporučuji k obhajobě a hodnotím známkou velmi dobře/B.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry C
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 100511