HOŠEK, Š. Historický vývoj motocyklů v poválečném Československu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Fojtášek, Jan

Student se ve své práci zabýval konstrukčním provedením motocyklů vyráběných v Československu po 2.světové válce. Práce je přehledně zpracována a zohledňuje spoustu zajímavých detailů a vývojových kroků včetně základního srovnání s tehdejší konkurencí ve světě, které však mohlo být více propracováno a poskytnout tak čtenáři ucelenější představu o konkurenceschopnosti tehdejších československých motocyklů. Větší pečlivost by si zasloužily také popisy některých konstrukčních prvků, které mohli být pro názornost doplněny fotografií detailu či nákresem. Práce je však logicky uspořádána a zpracována v patřičném rozsahu. Celkově student pracoval velmi samostatně, prokázal vlastní zájem o danou problematiku a schopnost své znalosti na patřičné úrovni interpretovat.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod C
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Hejtmánek, Petr

Bakalářská práce přináší poměrně ucelený přehled vývoje československých motocyklů. Popis jednotlivých zástupců je detailní, i když u určitých konstrukčních celků by bylo vhodné uvést obrázek nebo schéma. Lepší přehlednosti technického vývoje by jistě přispěla i souhrnná tabulka uvádějící základní technické parametry popisovaných typů motocyklů. Grafická stránka práce je průměrná, po stylistické stránce by se daly taktéž najít drobné nedostatky, jako jsou překlepy či užívání neodborných výrazů (např. péro). Zadané cíle byly splněny, nicméně srovnání československých motocyklů se zahraniční konkurencí té doby mohlo být výrazně rozsáhlejší než jen porovnání jednoho tuzemského vůči jednomu americkému motocyklu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání C
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod C
Vlastní přínos a originalita
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii
Logické uspořádání práce a formální náležitosti C
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací C
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 100484