KUDLIČKOVÁ, M. Design kapslového kávovaru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Haltof, Vladimír

Pro design je důležité i hodnocení designérských kvalit práce: řešení modelu - C, úroveň tvarové kultivace - A, barevnost navrženého designu - C a grafická úprava výkresů - C. Bakalářská práce splňuje všechny body zadání a obsahuje vlastní výsledky k tématu Design kapslového kávovaru v oboru průmyslový design. Navržený design velmi dobře odráží určení výrobku a jeho příslušnost k cílové skupině (kuchyňský spotřebič pro použití v běžných domácnostech), kdy svým přívětivým tvarováním a stylizací vytváří zajímavou konkurenci stávajícím geometrickým či retro-design produktům. Výhrady mám k velikosti navrženého kávovaru, která se domnívám, mohla být menší (popř. s drobnou korekcí hloubky přístroje), a také k navržené barevnosti a obecně příliš konzervativním (nevýrazným) barevným variantám a k tomu se vztahující vizuální prezentaci.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita C
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Řezníček, Svatopluk

Bakalářská práce splňuje všechny body zadání a obsahuje vlastní závěry i výsledky k tématu Design kapslového kávovaru v oboru průmyslový design. Návrh přístroje hodnotím pozitivně za prostupující myšlenku kávového zrna základním objemem, logické a věcné uspořádání funkčních částí, snadnou údržbu během životnosti přístroje, barevnou rozmanitost za zachování celistvosti přístroje. Jako sporné hodnotím přílišné seskupení kulových objemů, čímž docházím k tříštění myšlenky základního objemu - tvaru zrna. Rovněž jako málo celistvé hodnotím usazení přístroje do podstavce a samotný podstavec.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 100906