JEŽKOVÁ, J. Návrh komunikačního mixu vybrané společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Novák, Petr

Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku získávání nových zákazníků/klientů v oblasti finančního poradenství. Studentka si klade za cíl navrhnout změny komunikačního mixu vedoucí k zvýšení počtu nových klientů. Práce je zpracována na vysoké úrovni s hlavním důrazem na reálnou aplikovatelnost v praxi, čímž představuje reálné přínosy pro podnikatelský subjekt. Oceňuji zejména práci s poskytnutými daty a komplexní provázanost předložených návrhů. Práci doporučuji k obhajobě. Otázky k obhajobě: 1) Jak byste navrhovala řešit i případné negativní reakce klientů, kteří by se rozhodli využít (v rámci podpory prodeje navrhovaného upozornění na FB stránku) facebookovou stránku společnosti k sdělení své zkušenosti? Negativní zkušenost se šíří mnohem rychleji než pozitivní a FB z tohoto pohledu může pro společnost být spíše kontraproduktivní. 2) U návrhu webových stránek uvádíte aktualizaci 1x za 14 dní. Nebyly by vhodnější kratší intervaly, například týdně či ještě kratší? Vysvětlete Vámi navržený interval.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Stanovený cíl byl zcela naplněn.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Postup řešení dané problematiky a aplikované metody odpovídají typu práce.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Studentka prokázala schopnosti vhodně interpretovat dosažené výsledky a adekvátně z nich vyvozovat závěry.
Praktická využitelnost výsledků A Výsledky bakalářské práce jsou reálně aplikovatelné v praxi, čemuž odpovídá informace uvedená v závěru práce o realizaci po projednání s jednatelem společnosti.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Práce zcela splňuje požadavky kladené na uspořádání, formální náležitosti, terminologii i odbornou jazykovou úroveň s ohledem na tento typ závěrečné práce.
Práce s informačními zdroji, včetně citací C Drobné formální nedostatky v uvádění citací zdrojů.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Bližňákova, Monika

Bakalářská práce obsahuje kvalitně zpracované informace, text je na vysoké jazykové úrovni, který je podložen odbornou terminologií. Po vizuální stránce kladně hodnotím jednotnost použitých grafů a tabulek, které zároveň obsahují stěžejní informace k analyzované společnosti. Mírný nedostatek shledávám pouze v analýze SWOT u příležitostí, které mohly být podrobněji vypracovány. Ze zpracování je patrné, že autorka má se společností vlastní zkušenost a zná její interní podmínky. Ačkoli je v návrhové části limitována možnostmi franšízy, návrhy jsou zajímavé a realizovatelné.Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 102782