AUTRATA, T. Analýza vhodného využití sportovního objektu v Brně-Líšni [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Hlavinková, Vítězslava

Analýza možného využití sportovní haly byla pojata komplexně, do práce byl začleněn průzkum trhu, anketa a SWOT analýza. Potřebné výpočty byly provedeny velmi detailně, pro různé varianty byly pečlivě vyčísleny možné příjmy a výdaje. V nákladovém ocenění byla zohledněna i cena technického vybavení. Kladně hodnotím, že autor poté, co zjistil, že se se sportovními objekty v Brně ani okolí neobchoduje, sestavil po patřičném zdůvodnění databázi z náhradních typů objektů. Zajímavá je především anketa hodnotící oblíbenost jednotlivých sportů a především její začlenění do následných výpočtů jednotlivých variant využití. Při vypracování práce byly použity vhodné způsoby ocenění, a to na základě platného cenového předpisu, výnosová metoda a metoda přímého porovnání, ve které byly detailně popsány jednotlivé zvolené koeficienty. Sestavené databáze byly korektně vyhodnoceny a ze získaných informací vyvozeny odpovídající závěry. V práci je také uveden možný postup ocenění netypického objektu standardními metodami, který může být přínosný pro majitele obdobných areálů. Práce je vypracována seriózně, výsledky jsou prezentovány přehledně a s přiměřenými komentáři, závěry práce jsou správné. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem A
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody A
Odborná úroveň diplomové práce A
Přínos pro praktické i teoretické využití B
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 A
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Hrubanová, Michaela

Námět práce je velmi zajímavý, je to nestandardní pohled na ocenění netypického objektu. Práce nebyla provedena rutinně, kladně hodnotím dotazníkový průzkum, včetně vyhodnocení.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce B Zvolený přístup k řešení je odpovídající zadání práce.
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody B Vyhodnocení databází mohlo být přehlednější, odlišnosti srovnávaných objektů nejsou zcela vystiženy.
Obtížnost a správnost řešení B Téma práce bylo obtížné, náročné na shromáždění a vyhodnocení dat.
Přínos pro praktické i teoretické využití B Postup posouzení různých variant využití sportovního objektu je přínosný především pro praktické využití.
Odborná jazyková úroveň A Práce je na požadované odborné úrovni.
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky A Písemná a grafická úprava je na požadované úrovni, tabulky a grafy jsou přehledné.
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 100346