HLADÍK, P. Posouzení výhodnosti koupě bytového domu v Řečkovicích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Hrubanová, Michaela

Práce splnila požadované cíle. Odborná úroveň splňuje nároky na diplomovou práci, student prokázal orientaci v problematice. Celkově je práce velmi dobře zpracována a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A Požadovaného cíle bylo dosaženo, práce je zpracována v dostatečném rozsahu.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem B Teoretická část mohla být zpracována podrobněji.
Odborná úroveň diplomové práce B Práce je na dobré odborné úrovni.
Přínos pro praktické i teoretické využití A Práce je přínosná jako návod pro posouzení návratnosti investice do koupě bytového domu.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 A Nesrovnalosti citací s normou ČSN ISO 690 a 690-2 nebyly shledány žádné.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň B Grafická úprava práce je dobrá, je vhodně doplněna obrázky, grafy a tabulkami.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody A Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Hlavinková, Vítězslava

Teoretický základ práce je přiměřený, jsou uvedeny všechny pojmy související s řešenou problematikou. V práci bylo využito vhodných podkladů a materiálů. Autor práce se posouzení investice do koupě bytového domu zabýval komplexně, koupi bytového domu řešil jako krátkodobou i dlouhodobou investici a vyhodnotil i možná rizika spojená s pronájmem jednotlivých bytů. Je zřejmé, že se v dané problematice dobře zorientoval. Kladně hodnotím, že je v diplomové práci nejen popsán trh s bytovými domy v Brně, ale z údajů Českého statistického úřadu vyvodil i vlastní závěry a sestavil databázi nejen z bytových domů, ale i z bytových jednotek. Sestavené databáze byly korektně vyhodnoceny. Při vypracování práce byly použity vhodné způsoby ocenění. Autor tedy prokázal schopnost ze získaných informací vyvodit odpovídající závěry. Diplomovou práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce B
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody B
Obtížnost a správnost řešení B
Přínos pro praktické i teoretické využití B
Odborná jazyková úroveň B
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 100341