SEDLÁČKOVÁ, E. Motivační systém společnosti a návrhy na jeho vylepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Kruntorádová, Markéta

Jde o standardní téma, které je obecně známé a není nijak inovativní. Autorka využívá pouze obecně známých postupů a metod. Využití výsledků je možné pouze pro konkrétní společnost. Práce splňuje požadavky kladené na diplomovou práci, jen po formální stránce vykazuje určité vyše zmíněné nedostatky.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Práce v kapitole Porterova analýza neobsahuje analýzu vývoje a výkonnosti daného dílčího trhu, na kterém společnost působí. A dále se ve SWOT analýze v e slabých stránkách nachází hrozba - trh práce.
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň D Uspořádání práce - Nelogické číslování a řezení k textu do kapitol v kapitole práce 3.6 Analýzu trhu práce, kde kapitoly 3.8 Dotace a 3.9 Legislativní změny se týkají trhu práce a tudíž by měly být podkapitolami. Zároveň Mzdové šetření by mělo být podkapitolou analýzy tru práce a to této podkapitoly patří anlýza konkuzence z hlediska odměňování. Formální náležitosti - str. 65 s textem o jednom slově, tečky za číslováním druhé úrovně nadpisu, obsah práce neobsahuje všechny číslované kapitoly např. 3.3.1 Vnější motivace, apod.
Práce s informačními zdroji, včetně citací C Nepřesné dodržení Směrnice děkana č. 2/2013 pro vypracování a hodnocení bakalářské a diplomové práce při tvorbě seznamu použitých zdrojů.
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Jiříkovský, Jan

Cílem této diplomové práce bylo zhodnotit motivační systém ve společnosti a navrhnout jeho možná vylepšení. Cíle, které si studentka stanovila na začátku práce byly slněny na dobré úrovni a proto doporučuji práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji C
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 103236