FIALOVÁ, K. Financování podnikatelských aktivit vybrané společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Ptáček, Roman

Na základě provedené finanční analýzy Vybrané společnosti a také následné komparace s konkurencí autorka zhodnotila aktuální finanční situaci. I když je hodnocena celá řada ukazatelů, tak v samotném závěru i v návrhové části se autorka věnuje výhradně otázce likvidity, resp. možnosti využití faktoringu. Očekával bych však i vyjádření k celkové struktuře financování. Např. na str. 68 je sice navrhováno vyššího využití cizích zdrojů, ale v návrhové části se k tomu autorka vyjadřuje pouze v tom smyslu, nezvyšování podílu cizích zdrojů pozitivně olivňuje finanční ukazatele (str. 101). V rámci rozpravy se může autorka vyjádřit k otázce zadluženosti, resp. finanční páky, vlivu např. na ukazatele rentability.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků A
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji, včetně citací A
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Galbavý, Michal

Téma diplomové práce vnímám pro vybranou společnost, jako přínosné a navržené řešení rozhodně aplikovatelné v praxi. Jinak diplomová práce je vhodně tématicky rozdělena a každá část je poměrově zastoupena. (analytická, teoretická, návrhová část) Dále hlavní předností diplomové práce je její přehlednost a čtivost. V práci bylo dle mého názoru použito dostatečné množství porovnávaných dat a informace byly čerpány přímo z praxe. Oceňuji dobrý výběr použité literatury a vhodné zapracování citačních norem do diplomové práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 99622