DRÁPALOVÁ, K. Sestavení konsolidované účetní závěrky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Rajchlová, Jaroslava

Studentka využívala možnosti konzultací a včas plnila stanovené úkoly.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Cíle stanovené v předkládané diplomové práci byly splněny v plném rozsahu.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Pro vytvoření nové konsolidované účetní závěrky je potřeba sestavit konsolidační pravidla a následně konsolidovanou účetní závěrku. Výše uvedené bylo v předkládané diplomové práci splněno.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Studentka pro zpracování diplomové práce využila nejen znalostí nabytých studiem, ale také doplňkovým samostudiem dané problematiky. Studentka správně vyhodnotila výsledky zjištěné v rámci zpracování diplomové práce a relevantně vyhodnotila závěry.
Praktická využitelnost výsledků A Téma diplomové práce je aktuální a využitelnost výsledků spatřuji především uceleném "návodu", jak sestavit konsolidovanou účetní závěrku.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C Diplomová práce je zbytečně rozdělena na subkapitoly, které svým obsahem však odděleným textem nejsou. Diplomová práce splňuje všechny požadavky na tento typ akademické práce. Použitá terminologie je v souladu s aktuální právní úpravou. Odbornou jazykovou úroveň hodnotím jako standardní.
Práce s informačními zdroji, včetně citací A Diplomová práce obsahuje požadovaný citační aparát.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Gláserová,, Jana

Cílem práce bylo vytvořit metodický postup v podobě návrhu konsolidačních pravidel a následnésestavení konsolidační účetní závěrky včetně zhodnocení finanční situace. Konsolidační pravidlajsou obecně dána jednoznačně účetní legislativou, autorka ve své práci vychází z doporučenýchkonsolidačních pravidel vypracovaných Harnou (str. 42), na základě jejichž výběru sestavila v rámcivlastní práce konsolidovanou účetní závěrku vybraného konsolidačního celku. Samotné sestaveníkonsolidované účetní závěrky je nejsilnější stránkou diplomové práce.Použitá metodika práce přispěla k naplnění cíle práce.Za velmi slabou pokládám literární rešerši, neboť ve velké míře diplomantka uvádí přímé citacepouze právních norem, nepolemizuje s názory autorů. Rovněž vyjadřovací schopnosti jsou na nízkéúrovni, mnohdy autorka používá zájmena na začátku věty, někdy až laická, ne zcela jednoznačnávyjádření, což se projevuje i ve formulaci závěrů.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň E
Práce s informačními zdroji E
Navrhovaná známka
D

Otázky

eVSKP id 95049