KŘENKOVÁ, V. Změna konsolidované účetní závěrky v důsledku změny velikosti podílu ve společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Rajchlová, Jaroslava

Studentka spolupracovala standardně při plnění zadaných úkolů a jejich termínů plnění.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Cíle stanovené v předkládané diplomové práci byly splněny v plném rozsahu.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Studentka správně zvolila změnu metody z plné metody konsolidace na poměrnou metodu konsolidace. Postup řešení považuji za správný.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D V oblasti interpretace získaných výsledků vycházejících ze změny metody konsolidace, nemám připomínky. V oblasti interpretace výsledků vycházejících z hodnocení ekonomických ukazatelů považuji formulační výstupy za podprůměrné.
Praktická využitelnost výsledků B Daná problematika je aktuální, proto lze vnímat praktickou využitelnost výsledků za vysokou.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C Diplomová práce splňuje všechny požadavky na tento typ akademické práce. Použitá terminologie je v souladu s aktuální právní úpravou. Odbornou jazykovou úroveň považuji za průměrnou, místy spíše až žurnalistického stylu.
Práce s informačními zdroji, včetně citací A Diplomová práce obsahuje požadovaný citační aparát.
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Škodová, Eva

Předložená diplomová práce je zpracována komplexně a řešenou problematiku popisuje vzhledem k určenému rozsahu kompletně a úplně. Přístup, který autorka zvolila, je vhodný.Postupové kroky konsolidace jsou interpretovány standardním způsobem. Autorka podle mého názoru nezpracovala kompletní finanční analýzu a tuto mohla zpracovat a použít detailněji, aby její výstupy byly signifikantní a nezpochybnitelné. Uvědomuji si ale, že finanční analýza není hlavním cílem této diplomové práce. Práce neobsahuje složité studie anebo statistiky, ale přehledná, graficky vyjádřená vyhodnocení sledovaných ukazatelů.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 95051