ŠŤASTNÝ, J. Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Žižlavský, Ondřej

Bakalářská práce se zaměřuje na hodnocení finanční situace společnosti PREFA BRNO a.s. za období 2015 až 2015. Dosažené výsledky vybraných ukazatelů finanční analýzy byly srovnány s konkurenční společností KM BETA, a.s. Student Jiří Šťastný identifikoval nedostatky v oblasti řízení pohledávek ve zvolené společnosti a návrhovou část zaměřil právě na tuto oblast. Jím navržená opatření hodnotím dobře. I když by byla žádoucí detailnější propracovanost návrhů. Cíle bakalářské práce však bylo dosaženo a proto bakalářskou práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků C
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C Práce obsahuje několik překlepů.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Daňhel, Petr

Bakalářská práce ve svém závěru správně vyhodnotila hlavní finanční problém společnosti spočívající v dlouhé době obratu pohledávek a její struktuře.Navržená opatření v podobě pojištění pohledávek a segmentace odběratelů již společnost realizuje,což je zřejmé z uveřejněných výročních zpráv.Práce neobsahovala informace od ČSÚ týkající se růstu,poklesu stavební výroby a navazující vliv na ukazatele finanční analýzy společnosti

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků D
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji C
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 94966