KOVÁŘÍČKOVÁ, J. Analýza aplikace vybraného účetního softwaru ve firmě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Křížová, Zuzana

Studentka prokázala schopnost samostatně zpracovat informační zdroje a aplikovat metody, se kterými se podrobně seznámila v průběhu předcházejícího studia. V práci jsou také obsažena vlastní hodnotící stanoviska a celkově může být přínosná i zájemcům z řad odborné veřejnosti. Předložená práce splňuje požadavky kladené na bakalářské práce, proto ji doporučuji k obhajobě s hodnocením C - dobře. V rozpravě doporučuji zohlednit následující otázku: v úvodu zmiňujete svůj kladný vztah k účetnictví od dětství (viz příjmy a výdaje do prasátka). Víte, jaké je současná situace na trhu softwaru pro správu osobních financí a zda se tímto směrem orientují dodavatelé klasického účetního (ekonomického) softwaru?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Studentce se podařilo základní cíle stanovené zadáním velmi dobře naplnit, postupovala podle zadání a zabývala se všemi jeho podstatnými součástmi.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Postupy použité k řešení problémů jsou standardní a byly využity adekvátní metody.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C V práci jsou obsažena vlastní hodnotící stanoviska, celkově text praktické části odráží studentčinu dobrou znalost prostředí analyzované firmy.
Praktická využitelnost výsledků C Praktická využitelnost výsledků bude ověřena v analyzované společnosti, ale podle mého názoru je dobré úrovni, případně si společnost může vyžádat podrobnější analýzu oblasti zahájení podnikání v oblasti vedení účetnictví externím subjektům.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň D Celkové uspořádání práce je logické, vyhovuje požadavkům kladeným na závěrečné bakalářské práce. Úroveň vyjadřování v odborném jazyce je práci poněkud kolísavá. Teoretická část práce je z tohoto pohledu na velmi dobré úrovni, ale v některých pasážích zejména analytické části (např. str. 10, 38,39 a dalších) byl ještě prostor text výrazně stylisticky upravit.
Práce s informačními zdroji, včetně citací C Studentka zpracovala zadané literární zdroje a samostatně si vyhledala a doplnila další. Citace jsou zpracovány na požadované úrovni, možná jen seznam použitých zdrojů by byl přehlednější v abecedním uspořádání.
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Kabeláková, Simona

Závěrečnou práci hodnotím výsledkem A. Závěrečná práce byla napsána na velmi dobré úrovni. Cílů, kterých si studentka stanovila, bylo v práci dosaženo. Práce s informačními zdroji byla na vysoké úrovni. Závěrečná práce měla logickou strukturu, velmi se mi líbil popis jednotlivých softwarů, kde vystihla podstatné informace, které jsou pro firmy relevantní při jejich výběru. Co se týče návrhu řešení, tak je velmi zajímavé, ovšem nevím, zda by bylo v praxi zcela využitelné.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 102054