VYPUŠŤÁKOVÁ, V. Ekologické dopady vytápění [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Baláš, Marek

Předložená bakalářská práce pojednává o eliminaci emisí ze zdrojů domovního vytápění. Obsahem je seznam škodlivin, jejich výskyt u jednotlivých zdrojů a následná rozvaha možností jejich snížení, která je pojata velmi široce a zajímavě. Práce přehledná, jednotlivé kapitoly na sebe vhodně navazují. Práce neobsahuje zásadní nedostatky a chyby, po formální a jazykové stránce práce vyhovuje požadavkům kladeným na závěrečné kvalifikační práce. Studentka pracovala samostatně, využívala konzultace u vedoucího práce, závěry z těchto konzultací do práce zapracovávala. Práce splnila zadání a doporučuji ji k obhajobě. Práci hodnotím známku A - výborně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Poláčik, Ján

Študentka Veronika Vypušťáková vo svojej bakalárskej práci popisuje škodliviny vznikajúce pri spaľovaní v energetike. V teoretickej časti práce je prehľadné rozdelenie jednotlivých škodlivých látok, ich vplyv na ľudský organizmus a životné prostredie, vznik týchto častíc a eliminácia ich tvorby. V druhej kapitole práca uvádza prehľad vzniku emisií z konkrétnych technológií. V praktickej časti študentka popisuje opatrenia, ktorými je možné dosiahnuť zníženie produkcie škodlivín a optimalizáciu spaľovacieho procesu. Navrhuje jednoduché riešenia, ktorými sú zmena zdroja energie v domácnosti, prípadne modernizácia a automatizácia súčasného systému. Oceňujem jednoduchosť tejto práce, použitie širokej škály citovaných zdrojov a prehľadné spracovanie informácií v tabuľkách a grafoch. Študentkina práca spĺňa zadanie a navrhované riešenia sú realizovateľné v praxi. Práca obsahuje niekoľko formálnych nedostatkov, čo však nemá vplyv na celkovú úroveň práce. Preto hodnotím prácu hodnotením veľmi dobre.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod C
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 100176