BĚLEHRÁDEK, M. Daňové aspekty zaměstnaneckých benefitů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Křížová, Zuzana

Student prokázal schopnost samostatně zpracovat informační zdroje a aplikovat metody, se kterými se podrobně seznámil v průběhu předcházejícího studia. V práci jsou také výrazně zastoupena jeho vlastní hodnotící stanoviska a celkově může být přínosná i zájemcům z řad odborné veřejnosti. Předložená práce tím splňuje požadavky kladené na bakalářskou práci, proto ji doporučuji k obhajobě. V rozpravě je možné zohlednit následující připomínku: Zkuste vyčíslit náklady na zavedení cafeteria systému v analyzovaném podniku.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Studentovi se podařilo základní cíle stanovené zadáním výborně naplnit, postupoval podle zadání a zabýval se všemi jeho součástmi.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Postupy použité k řešení problémů jsou standardní a byly využity adekvátní metody. Student si sám po prostudování relevantní literatury připravil dotazník pro zaměstnance firmy.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Interpretace výsledků a následné vyvození odpovídajících závěrů je také na výborné úrovni, diplomant v praktické části kvalifikovaně posuzuje zjištěné informace.
Praktická využitelnost výsledků B Praktická využitelnost je podrobně popsána a u některých návrh vyčíslena na str.102 až 106. Otázkou je pouze, zda by nebylo vhodné také posoudit náklady na zavedení cafeteria systému, které by mohly být vyšší než předpokládané úspory.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Diplomová práce je po formální stránce vyvážená, co se týká rozsahu jednotlivých kapitol a doplňují ji dvě přílohy, ovšem výsledný rozsah první přílohy jistě umožňoval její umístění v textu. Použitá terminologie a vyjadřování v odborném jazyce je na odpovídající úrovni. Celkový rozsah textu vychází až na více než 110 stran průvodní zprávy, ale přiměřenějšího rozsahu bylo jistě možné dosáhnout vhodnějším formátováním textu i obrázků.
Práce s informačními zdroji, včetně citací A Analýza zadaných zdrojů byla kvalitně provedena, student si samostatně vyhledal i velké množství doplňujících zdrojů, citace odpovídají odborným požadavkům. Teoretická část práce je v úvodních pasážích poměrně heslovitá, text mohl být více provázán v jeden celek, ale v dalších částech práce se už tento drobný nedostatek nevyskytuje.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Ebnerová, Markéta

Bakalářská práce na téma Daňové aspekty zaměstnaneckých benefitů komplexně a věrně analyzuje veškerézaměstnanecké benefity poskytované obchodní společností Ecolab Hygiene s. r. o. svým zaměstnancům. Kladně lzevnímat rovněž implementaci teoretických východisek do analytické části práce a dále skutečnost, že bakalářskápráce se zabývá nejen problematikou přímých daní, ale rovněž ošetřuje oblast daně z přidané hodnoty a pojistnéhona sociální zabezpečení a všeobecné zdravotní pojištění. Velmi pozitivně lze rovněž hodnotit návrhy, které jsoupostaveny na reálných základech a v souladu s požadavky zaměstnanců, přičemž jejich praktická realizace přinesespolečnosti ne zcela zanedbatelné úspory nákladů při současném zvýšení čistých příjmů zaměstnanců. Výhodutěchto návrhů lze spatřovat rovněž v poměrně snadné aplikovatelnosti bez významných dopadů na zvýšeníadministrativy. Celkově lze hodnotit bakalářskou práci jako velmi přínosnou a po věcné a formální stránce zdařilou.Na základě výše uvedeného doporučuji bakalářskou práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 103013