KOČAN, M. Analýza ekonomických ukazatelů vybrané firmy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Novotná, Veronika

Práce je na velmi dobré úrovni jak po formální, tak i odborné stránce, nechybí v ní vlastní návrhy a řešení, kde autor projevil schopnost vyvodit závěry.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků C
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací A
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Doubravský, Karel

Tématem předložené práce je hodnocení ekonomické situace společnosti a návrhy na její zlepšení. Práce je členěna do tří hlavních částí. Autor využil vybrané literární zdroje a sestavila srozumitelnou teoretickou část, na kterou logicky navazuje část analytická a návrhová. V analytické části autor analyzuje zvolenou společnost s využitím vybraných ukazatelů. V návrhové části autor prokázal schopnost dojít k samostatným a konkrétně specifikovaným závěrům. Součástí práce je program vytvořený v prostředí VBA. Práce je zpracována na dobré úrovni a má odpovídající strukturu a grafickou úroveň. Použité metody jsou adekvátně zvoleny, i když by mohly být v některých případech více komentovány hodnoty predikcí. V případě návrhové části by bylo vhodné pro některé návrhy jejich podrobnější rozepsání vzhledem k analyzované společnosti. Rozsah přehledu literatury je dostačující a odpovídá typu práce, jen by bylo vhodné se držet jednotného stylu. Z výše uvedených důvodů se domnívám, že práce splňuje podmínky kladené na bakalářskou práci a doporučuji práci k závěrečné obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků C
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji C
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 102507