VINTROVÁ, S. Návrh komunikačního mixu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Novák, Petr

Bakalářská práce se zabývá návrhem komunikačního mixu e-shopu s cílem zvýšit počet zákazníků. Cíl práce byl naplněn. Práce je vypracovaná na dobré úrovni odpovídající bakalářskému studiu. Práci doporučuji k obhajobě. Otázky k obhajobě: 1) Je relevantní zjišťovat cílovou skupinu zákazníků přes Facebookové stránky? Kdo je typickým zákazníkem e-shopu? Je to typově stejný zákazník FB? 2) Na základě jakých informací jste vytvořila tabulku č. 2 na straně 56? 3) Navrhujete vytvořit Konverzní reklamu na Facebooku. Jaká je podle Vás přesvědčivost FB stránek k nákupu ?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Cíl práce byl naplněn na velmi dobré úrovni.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Postup byl zvolen dobře, včetně použití základních marketingových analýz.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Studentka prokázala dobrou schopnost interpretovat dosažené výsledky a zvládá vyvozovat z nich odpovídající závěry.
Praktická využitelnost výsledků B Výsledky práce jsou reálně aplikovatelné do praxe.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C Dobrá úroveň z hlediska uspořádání práce, formálních náležitostí, použité terminologie i jazykové úrovně.
Práce s informačními zdroji, včetně citací C Citace obsahují drobné formální nedostatky.
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Zograbyan, Hrispisme

Autorka se věnuje návrhu komunikačního mixu pro e-shop Saruman. Doporučené návrhy považuji za vhodné a realizovatelné. Po formální a stylistické stránce je bakalářská práce zpracována velmi dobře. Po obsahové bych autorce doporučila lepší využití STEP analýzy při návrhu Facebookových kampaní, zejména dárků pro děti pro věkovou skupinu 24 – 35 let. Vzhledem k tomu, že se jedná o e-shop, bych při Porterově analýze ocenila zaměření se na vzhled a použitelnost konkurenčních webů. I přes drobné nedostatky si autorka dala na práci záležet. Bakalářskou práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 102763