HERMANNOVÁ, P. Realizace zakázky ve strojírenské firmě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Kalivoda, Milan

Zadané téma je zpracované přehledně. Autorka spolehlivě spolupracovala s firmou, co se týče odborné stránky, a s vedoucím bakalářské práce, co se týče metodiky a konzultací v letním semestru. Ve svých rozborech využívá řadu firemních dat, na nichž jsou následně postaveny formulované výstupy. Hlavní autorské řešení, tj. konkrétní zakázka pro zákazníka, má výbornou odbornou i organizační úroveň. Celkově bakalářská práce působí velice příznivě, což podtrhuje i rozsáhlá příloha, která dokládá potřebné související dokumenty.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Autorka při zpracování zadání ve firemním prostředí projevila výborný přístup.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Z jednotlivých částí sestaveného řešení je vidět zájem o věc.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Firemní zázemí je v tomto případě důležité, je bráno plně v úvahu.
Praktická využitelnost výsledků A Závěry bakalářské práce jsou využity jednak v konkrétní situaci, a jednak je lze částečně zobecnit.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Typografická stránka, doporučená metodika a formátová šablona jsou celkově dodrženy.
Práce s informačními zdroji, včetně citací A Použité zdroje souvisejí se zpracovaným tématem, jejich rozsah vyhovuje.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Sedlák, Josef

Posuzovaná bakalářská práce je zpracována v souladu se zadáním na výborné úrovni. Jedná se o práci zabývající se realizací rozboru zakázky procházející strojírenskou společností. Práce je rozdělena na dvě části – teoretickou a praktickou. Teoretická část práce je zaměřena na charakteristiku samotného procesu výroby, zásobování, skladování, obecná pravidla komunikace, komunikace se zákazníkem, vlastnostem materiálu, CNC technice a environmentálním aspektům podnikání. Navazující část práce se zabývá analýzou současného stavu ve společnosti JKZ Bučovice, a.s., ve které je zakázka realizována. Součástí práce je rovněž charakteristika strojového parku a rozbor postupu průchodu zakázky společností, který začíná přijetím poptávky a končí expedicí výrobku. Práce je ukončena vlastní realizací zakázky (výroba formy střechy SUV automobilu), která obsahuje všechny potřebné kroky (3D simulace poptávky, vybrané stroje pro realizaci zakázky, nákladová tabulka, časová náročnost, proces výroby, atd.) k jejímu dokončení. V závěru práce se studentka zamýšlí nad návrhy na zlepšení celkové situace ve společnosti. Je zřejmé, že studentka věnovala zpracování bakalářské práce potřebnou pozornost. Po grafické stránce je práce zpracována rovněž na výborné úrovni. Podklady potřebné pro svoji práci studentka čerpala z literárních, odborných a z elektronických zdrojů, o které se také opírá. V práci se vyskytují drobné formální náležitosti a drobné překlepy. Při řešení bakalářské práce postupovala studentka správně. Prezentované výsledky jsou přesvědčivé a jsou přehledně uspořádány pomocí obrázků a tabulek. Práce je přehledná a srozumitelná. Z výše uvedených skutečností vyplývá, že studentka splnila zadání v plném rozsahu, a proto doporučuji bakalářskou práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 103455