MERVART, T. Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Žižlavský, Ondřej

Bakalářská práce se zaměřuje na hodnocení finanční situace společnosti PERFO LINEA a.s. za období 2011 až 2015. Dosažené výsledky vybraných ukazatelů finanční analýzy byly srovnány s konkurenční společností RMIG. Na základě této analýzy student navrhl opatření ke zlepšení finanční situace. Dobře hodnotím schopnost studenta interpretovat zjištěné výsledky i praktický přínos práce.Tímto bylo dosaženo zadaného cíle bakalářské práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků C
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Steiner, Petr

Práce na téma Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení zahrnuje teoretický popis metod finanční analýzy firmy a dále pak v praktické části finanční analýzu za využití absolutních, rozdílových a poměrových ukazatelů aplikovanou na českou výrobně-obchodní firmu v oboru výroby perforovaných materiálů. Hodnoty některých ukazatelů jsou vhodně použity ve srovnání českého a zahraničního subjektu ve stejném oboru. V návrhové části se student zaměřil na 2 oblasti, a to na vhodné využití volných finančních prostředků na pořízení nové investice včetně analýzy návratnosti této investice, dále na návrh jednoduchého, ale velmi vhodného systému evidence smluvních dokumentů s využitím běžného kancelářského software. Práce je dobře strukturovaná, student velmi dobře a do hloubky pracoval s informačními zdroji, v práci se vyskytly drobné jazykové nepřesnosti. Po typografické stránce je práce dobrá. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 94807