ELFMARK, Z. Dvoupásmový dělič výkonu pro GSM(900/1800) [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Šporik, Vladimír

Úkolem studenta bylo navrhnout dvoupásmový dělič výkonu se soustředěnými a rozloženými parametry a jejich kombinací. Využít simulačních programů Ansoft Designer pro návrh a CST Microwave Studio pro přesné modely. Nakonec srovnat dosažené výsledky se změřenými. Student se v práci postupně seznámil s teorií a udělal rozbor jednotlivých typů děliče výkonu. Navrhl možná řešení v programu Ansoft Designer, ve kterém byly dosaženy relativně dobré simulační výsledky. Student se spokojil s dosaženými výsledky a přesnějším modelům v CST MWS již nevěnoval pozornost. Na základě modelů v programu Ansoft Designer vyrobil a změřil všechny tři typy děliče výkonu. Student pravidelně využíval konzultací od začátku semestru. I přesto nezbyl studentovi čas na opravné realizace děličů a jejich korekci. V práci nejsou uvedeny změřené výsledky všech vyrobených děličů, vedoucím doporučené přesné modely v programu CST Microwave Studio ani parametrická analýza dílčích rozměrů děliče pro nepřesnost při výrobě. Po obsahové stránce práci hodnotím jako neúplnou. Úroveň práce také snižují drobné formální nedostatky (např. různý typ písma, členění práce – kapitoly, odkazy na přílohy, anglické popisky v obrazcích).

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání E 25/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) E 10/20
Formální zpracování práce D 13/20
Využití literatury C 7/10
Navrhovaná známka
E
Body
55

Posudek oponenta

Fiala, Pavel

Práce má slušný teoretický základ v popisu se soustředěnými parametry. Poněkud jednodušší popis s rozloženými parametry. Postupuje systematicky. V textu se vyskytují něpřesnosti obvyklé u bakalářských prací. Grafické nepřesnopsti, např. 2.3.1 atp. V závěru není příliš jasná formulace ...částečně optimálních výsledků. Student prokázal odborný přístup řešení zadaného problému.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 18/20
Odborná úroveň práce B 43/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse B 17/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
B
Body
86

Otázky

eVSKP id 39211