MILKOVÁ, I. Studie průběhu zakázky obchodní organizací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Jurová, Marie

Práce řeší zajímavou oblast obchodování v kamenném obchodu na základě statistického vyhodnocení zájmu zákazníků, jejich přístupu k datům o novém druhu zboží (internet věcí) a potřebného zásobování distribučními cestami k zachování přízně zákazníků.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Hlavní cíl, který byl podložen zpracováním dílčích cílů, byl v obchodní organizaci splněn k navýšení spokojenosti zákazníků.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Postup zpracování byl v souladu s naplněním záměrů závěrečné práce a k tomuto návrhu byly autorkou vybrány vhodné analytické metody i metody pro řešení.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Závěry návrhu jsou podloženy možnostmi realizace a odpovídají i budoucí strategii rozvoje podnikání v kamenném obchodě.
Praktická využitelnost výsledků B Předložené návrhy pro rozvoj podnikání jsou dobrým základem pro rozhodnutí TOP managementu pro jejich realizaci.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Formální uspořádání předložené závěrečné práce a uspořádání následnosti kapitol vystihly požadavky , kladené na závěrečnou práci.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Práce je zpracována s cca20 odbornými literárními zdroji a doplněna informacemi z podniku. Pravidla citace jsou respektována.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Tesař, Rostislav

Cílem BP bylo navrhnout lepší průběh zakázky obchodní organizací, snížení nákladů a dodržení kvality. Zakázka je pro Slovensko " vyskladněna" ve skladu v Dánsku. Analyzuje průběh zakázky , postrádám časové intervaly jednotlivých operací. Na str.49 konstatuje autorka snížení nákladů , ale v textu nejsou žádné finanční hodnoty. Cíl byl, i přes uvedené připomínky, splněn.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků D
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň D
Práce s informačními zdroji C
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 92912