GRUZOVÁ, M. Studie průběhu zakázky vybraným podnikem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Jurová, Marie

Práce řeší oblast průběhu zakázek a jejich kratší zpracování v čase pro služby zákazníkům. K řešení je využito jak procesní řízení, tak i průběh zakázek z hlediska možných cest řešení a výsledků dílčích činností při průběhu zakázky.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Sestavení hlavní cíl byl doplněn dílčími cíli a v celém rozsahu byly naplněny u podniku poskytující služby.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Postup byl zpracován na základě vyhodnocení teoretických metod projektového a procesního řízení. Na tomto základu byla provedena analýza činností podniku a vztahů k okolí, z čehož vyplynuly závěry pro základnu řešení a na tomto byl postaven návrh pro zkrácení času průběhu zakázky podnikem.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Dosažené výsledky řešení jsou interpretovány do podmínek současného stavu a poskytly nalezení cest pro zkrácení dodacích termínu realizace zakázky.
Praktická využitelnost výsledků B Navržené změny současného stavu mohou být v celém rozsahu použity pro realizaci úprav v informačních tocích podniku a jejich procesů.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Formální náležitosti i uspořádání práce včetně odborné terminologie a jazykové kultury splňují požadavky kladené na závěrečné práce vysokoškolského studia bakalářského typu.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Práce je zpracována cca 65 literárními odbornými zdroji a současně i daty pro datnou oblast poskytování služeb.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Komárková, Miroslava

V první části práce autorka obšírně popisuje ekonomické teorie a analýzy, které však v druhé části dokáže úspěšně aplikovat na procesy v podniku, kterým se zabývá. V textu se vyskytuje několik chyb, což však nemá vliv na celkový výsledek práce. Práce je zpracována přehledně. Téma bakalářské práce bylo zvoleno vhodně a vzhledem k praxi, kterou autorka má, mohla tudíž proces zpracování zakázky zhodnotit i z vlastní zkušenosti. Bakalářská práce je ucelená a cíle práce byly dle mého názoru splněny. V případě, že se firma rozhodne pro realizaci navrhovaného řešení, tak jsem přesvědčena, že dojde ke zvýšení produktivity práce poradců.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 102023