ŠUSTROVÁ, L. Zaměstnanecké benefity [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Křížová, Zuzana

Studentka prokázala schopnost samostatně zpracovat informační zdroje a aplikovat metody, se kterými se podrobně seznámila v průběhu předcházejícího studia. V práci jsou také obsažena vlastní hodnotící stanoviska a celkově může být přínosná i zájemcům z řad odborné veřejnosti. Předložená práce splňuje požadavky kladené na závěrečné bakalářské práce, proto ji doporučuji k obhajobě. V rozpravě k práci dopooručuji zohlednit následující otázku: Jak by v zjednodušené podobě mohla vypadat vnitřní směrnice upravující tzv. sick days a jakým způsobem by byla zajištěna kontrola zaměstnanců, zda se jedná skutečně o zdravotní důvody?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Studentce se podařilo základní cíle stanovené zadáním velmi dobře naplnit, postupovala podle zadání a zabývala se všemi jeho podstatnými součástmi.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Postupy použité k řešení problémů jsou standardní a byly využity adekvátní metody. V úvodu studentka uvádí, že využila při zpracování dvě metody - SWOT analýzu a dotazníkové šetření, ale celkový výčet použitých metod by byl jistě širší.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C V práci jsou obsažena vlastní hodnotící stanoviska, celkově text praktické části odráží studentčinu výbornou znalost prostředí analyzované firmy. Ve výsledných formulacích návrhů jsou zobrazeny modelové příklady, chybí potřebné vyčíslení celkových nákladů.
Praktická využitelnost výsledků C Praktická využitelnost výsledků bude zřejmě ověřena v analyzované společnosti, ale podle mého názoru je na dobré úrovni. Bylo by dobré ale například připravit i zmiňovanou vnitřní směrnici pro zavedení "sick days".
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C Škoda, že se diplomantce v závěrečné fázi zpracování textu nepodařilo odstranit drobné formální - technické nedostatky (např. překlep na str. 38, nepoužívání mezery před symbolem % apod.). Vyjadřování v odborném jazyce a použitá terminologie je na dobré úrovni.
Práce s informačními zdroji, včetně citací C Analýza zadaných zdrojů byla kvalitně provedena, citace odpovídají odborným požadavkům. Teoretická část práce je zejména v úvodních pasážích příliš heslovitá, text na mnoha stanách (13 až 16, 17 - 18, 24 - 26) vychází vždy jen z jenoho zdroje bez potřebné komparace s jinými autory.
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Kašpárek, Jaromír

Autorka splnila velmi dobře stanovený cíl práce - analýzu zaměstnaneckých benefitů ve společnosti NTS Prometal Machining, s.r.o. Rovněž velmi dobře zvolila jak metodu dotazníkového šetření, tak i následné vyhodnocení zjištěných poznatků. Autorčiny vlastní návrhy na řešení jsou zajímavým námětem pro další rozvoj řízení personální politiky firmy a bude se jimi zabývat i vedení analyzované společnosti.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 103012