KONEČNÝ, M. Podnikatelský plán pro založení hudebního klubu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Hornungová, Jana

Výtky k této bakalářské práci jsou uvedeny v rámci dílčích komentářů k jednotlivým oblastem, které jsou výše ohodnoceny. Souhrnně musím uvést, že analýzy jsou provedeny nedostatečně, u samotného podnikatelského plánu také chybí dost důležitých dat, převážně z finanční oblasti. 1) Jakým způsobem by autor konkrétně pokryl personální zajištění chodu klubu? Uvádí, že by vše řešil sám, proto prosím vysvětlete každodenní soubor činností, které musíte zajistit.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů E
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry E Analýzy, které jsou provedeny, jsou dost zjednodušené, až nedostatečné, zpravidla jde o komentář autora, nikoliv o faktická data - např. sociální a demografické faktory u SLEPTE analýzy. Z komentářů není jisté, k čemu vlastně tato data autorovi jsou. Naopak příliš mnoho stran je věnována analýze konkurence (celkem 8), přičemž důležitější informace v práci chybí. SWOT analýza není např. okomentována vůbec, tudíž není zřejmé, co autor některými body myslí.
Praktická využitelnost výsledků E Organizační plán je nedostatečný, autor bude vše řešit sám, což je nereálné. Zároveň chybí finanční ohodnocení práce - tzn. mzdové náklady. Nepředpokládám, že bude pracovat zadarmo. Finanční plán je také velmi zjednodušený. U tržeb není uvedeno, co je pod danou částkou myšleno - kolik si autor představuje návštěvnost, průměrnou útratu atd. Příjmy a výdaje by měly být vyčísleny měsíčně - konkrétními položkami - a potom také shrnuty ročně. Jelikož mnoho položek potom ve finančním plánu chybí a tím pádem jsou výsledky dosti zkresleny (např. vedení účetnictví, kancelářské potřeby, hygienické potřeby, pojištění, telefon, atd).
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň E Průzkum a analýza trhu, která je uvedena v poslední kapitole (v podnikatelském plánu), by měla být uvedena v analytické části. V práci se vyskytují gramatické chyby.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
E

Posudek oponenta

Faitová, Adéla

Jelikož jsem také obyvatelem Havlíčkova Brodu, stejně jako autor práce, chválím nápad této bakalářské práce na vytvoření nového hudebního klubu v našem městě. Autor práce zpracoval podnikatelský plán otevření hudebního klubu velmi dobře a má reálnou šanci takovýto klub opravdu v našem městě otevřít a být s ním i úspěšný. Práce byla dobře zpracována a všechny analýzy dobře provedeny. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 103575