KLÍMOVÁ, D. Zhodnocení hospodaření vybrané obce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Pernica, Martin

Na str.65 Vaší bakalářské práce uvádíte: "Obec Domašov nad Bystřicí má od roku 2013 zrušený poplatek za svoz komunálního odpadu. Vybírání toho poplatku bylo zrušeno kvůli administrativní zátěži pro obec." 1. Vysvětlete. Uveďte, zda vzhledem k zrušení poplatku za svoz komunálního odpadu byl propuštěn nějaký zaměstnanec obecního úřadu a podařilo se tak obci snížit mzdové náklady.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků C
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Feranec, Tomáš

V úvodní části bakalářské práce autorka podrobně popisuje teoretická východiska práce. Obecné informace vhodně čerpá z různých zdrojů. V další části své práce prezentuje základní údaje o obci Domašov nad Bystřicí. Následně se již věnuje analýze schválených a skutečných rozpočtů obce Domašov nad Bystřicí v letech 2011 až 2015. Analýza je autorkou popsána výstižně, jasně a je velmi přehledně prezentována formou tabulek a grafů včetně vlastního komentáře a zhodnocení.S tou samou podrobností, pečlivostí je zpracována kapitola analýzy schválených a skutečných příjmů a výdajů.Dále stručně hodnotí hospodaření obce. V závěru práce autorka práce předkládá svůj typ návrhů a doporučení na zvýšení příjmové části rozpočtu obce, kdy jejich praktická využitelnost je reálná a schopná úspěšné realizace.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 100006