ZÁMORAVCOVÁ, M. Finanční management "start up" firmy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Putnová, Anna

Práce je postavená na konkrétním zadání, které studentka naplnila, Práci považuji za přínosnou.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Aktuální téma studentka pojala velmi racionálně. Cíle stanovila realisticky a přiměřené požadavkům BP.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Start-up je v naší současnosti stále nové téma, nejednoduché na zpracování. Studentka k práci přistupovala odpovědně a zvolený postup hodnotím za vhodný.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Studentka k návrhu přistoupila s osobním nasazením. osobní pohled a zaujetí je nutné pro každý začátek nového podnikání. Z toho pohledu vidím její schopnost realisticky zhodnotit situaci jako velmi dobrý.
Praktická využitelnost výsledků B Během zpracování této práce studentka spolupracovala s se skupinou lidí, která hodlá její závěry uplatnit v praxi. hodnotím je jako využitelné.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B K formální stránce nemám výhrady.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Studentka pracovala s českými zahraničními zdroji.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Juřica, Pavel

V analytické části je předložena pilotní studie, ve které byly osloveni potenciální zákazníci. V analýze konkurence se autorka odkazuje na zdroje, ze kterých vycházela. V této části práce postrádám vyhodnocení výsledku analýzy, které jsou zmíněny až v návrhové části. Strategický cíl podniku je stanoven velmi odvážně. Hodnocení rizik se omezilo na jejich identifikaci a návrh ošetření, postrádám zde hodnocení rizik (ať kvalitativní či kvantitativní). I přes výše uvedené výtky je předložená bakalářská práce zpracována na velmi dobré úrovni a může sloužit jako základ pro rozhodování o realizaci. Práci doporučuji k obhajobě. Otázky k obhajobě: 1. Je vaše práce dostatečná pro rozhodnutí o realizaci či nerealizaci vašeho záměru? Která informace z vaší práce je pro případného realizátora "nejcennější"? 2. Které z dalších běžně používaných analýz doporučujete provést před zahájením této živnosti?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod D
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
B

eVSKP id 100116