URBANOVÁ, B. Optimalizace daně z příjmů právnické osoby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Svirák, Pavel

Bakalářská práce splňuje stanovené cíle. Obsahuje vyhodnocení jednotlivých variant řešení při pořízení majetku. Na základě jejich srovnání vyhodnocuje variantu, která vyhovuje zadaným požadavkům. Doporučená otázka: Neuvažovala jste nebo i daná společnost o možnosti využití operativního leasingu? Případě zdůvodněte proč ne?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Ing. Daniel Orel, Ph.D

Bakalářská práce má odpovídající úroveň zpracování a grafické úpravy. Teoretická část je logicky strukturovaná a pokrývá celou odbornou problematiku. Autorka čerpala z aktuální literatury a pro praktickou část práce oslovila na trhu působící finanční subjekty. V tomoto ohledu je jak zadání práce, tak její výstup realistický a má pro praxi vypovídající hodnotu. Autorka zpracovala detailní analýzu dat, navrhla strukturu variant a dle zvolených kritérií vybrala optimální variantu pořízení automobilu. Autorka se ve své práci věnuje porovnání financování leasingem a úvěrem zcela v souladu se zadáním a požadavky firmy MAVI ÚČTO s.r.o. Pro úplnost srovnání zde chybí varianta financování z vlastních zdrojů, kterými v současné době mnohé firmy disponují a určitě by po praktické stránce tohle mohla být jedna ze zajímavých možností. Bakalářská práce splňuje svým obsahem, formou a výsledky požadavky jak zadání, tak úrovně závěrečné práce bakalářského studia a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 103102