BLAHUTKOVÁ, D. Návrh na zlepšení externího personálního marketingu podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Kaňovská, Lucie

Studentka ve své práci prokázala schopnost aplikovat získané teoretické poznatky v analytické a následně i v návrhové části. Návrhová část je praktická a komplexní. Studentka svou práci zpracovala samostatně a se zájmem o danou oblast. Otázka: 1. Jsou v okolí společnosti i menší podniky, které mohou být konkurenty v oblasti získávání nových zaměstnanců? 2. V návrhové části uvádíte několik návrhů, ale kdo by je zajišťoval? Současní zaměstnanci či by bylo potřeba najít někoho dalšího? 3. Který Váš návrh Vám přijde pro společnost nejpřínosnější a proč?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Autorka ve své práci využila standardní postupy a metody řešení odpovídající tématu bakalářské práce. V kapitole Cíle a metodika práce mohly být ještě uvedeny konkrétní metody v práci použité - jako např. analýze PEST, analýza konkurence, zákazníků, atd.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Studentka je schopna interpretovat dosažené výsledky. Kap. 3.7 začíná "další část výzkumu" - není nejvhodnější formulace. Některé ne úplně podstatné výsledky dotazníkového šetření vážící se na návrhovou část, mohly být umístěny v přílohách. U analýzy konkurence jedna připomínka - konkurenty na trhu práce mohou být i menší firmy v regionu společnosti, ne jen velcí hráči. U SWOT analýzy příležitosti - snížení nákladů na produkci - není zcela příležitostí, je to spíše dopad vývoje a zavedení nových technologií a položka "Zlepšení situace na trhu práce" není jednoznačně popsána. Shrnutí SWOT analýzy mohlo být detailněji popsáno.
Praktická využitelnost výsledků C Návrhy podané autorkou lze považovat za přínosné a komplexní. Návrhy jsou doplněny o časový plán, odhad nákladů a stručné shrnutí přínosů a rizik návrhů. Mám jen dvě připomínky - oblast výnosů mohla být aspoň částečně nastíněna (např. u některého z návrhů) a chybí návrh na personální zabezpečení návrhů (viz otázka v závěru posudku).
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C Práce má logickou a přehlednou strukturu. Některé formulace jsou na nižší odbornější jazykové úrovni. Celá práce je ale vytištěna v menším formátu. Na str. 34 chybí i číslo této strany.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Autorka ve své práci využila dostatek zdrojů.
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Hytychová, Kristýna

V teoretické části byly kvalitně shrnuty poznatky ohledně zkoumané problematiky. Praktická část práce se zabývala analýzami, které byly konkrétně využity k vypracování nových návrhů, jak co nejefektivněji získávat nové zaměstnance. Návrhy v bakalářské práci představují ucelený přehled možností, jak může společnost v této oblasti postupovat.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 103331