OTRADOVSKÝ, R. Robotický stolní fotbal - detekce polohy protihráče [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Lang, Stanislav

Předložená bakalářská práce se zabývá tématem robotického stolního fotbalu se zaměřením na problematiku detekce polohy protihráče. Zadání práce vzniklo na podnět firmy B+R Automatizace, která pro realizaci práce poskytla technické prostředky, prostory i potřebná školení. Pan Radek Otradovský měl za úkol provést rešerši stávajících řešení stolního fotbalu. Realizační část práce zahrnovala návrh vhodné metody detekce polohy protihráče, její realizaci a ověření. Všechny body práce byly splněny. Nad rámec zadání student provedl několik konstrukčních úprav. Student přistupoval k práci aktivně, samostatně a zodpovědně. Kooperoval s řešiteli přidružených projektů, své postupy průběžně konzultoval s vedoucím práce, odborným konzultantem a techniky z firmy B+R Automatizace. Student jednoznačně prokázal schopnost samostatně pracovat na technických úkolech. Předloženou práci doporučuji k obhajobě a hodnotím známkou A / výborně. Přikládám vyjádření odborného konzultanta bakalářské práce, Ing. Romana Mužíka, z firmy B+R Automatizace, s r.o. „Student Radek Otradovský měl za úkol navrhnout řešení snímání polohy herních os protihráče a následně provést implementaci a ověření navrženého řešení na prototypu robotického stolního fotbalu pro prezentační účely firmy B+R Automatizace, s r.o. Student své práci věnoval dostatek času, pracoval aktivně, samostatně a své dílčí kroky dostatečně konzultoval nejen s vedoucím práce a přiděleným konzultantem, ale také s odborníky z externích společností. Získal znalosti z oblasti měřicí techniky, programování PLC, tvorby vizualizace a práce na komplexním mechatronickém systému. Student zadání své práce splnil v celém rozsahu, navíc také pracoval na mechanických úpravách stolního fotbalu jako celku a byl tak přínosem pro celý realizační tým.„

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Zuth, Daniel

Hlavním cílem práce je rozšíření stávajícího modelu Robotického stolního fotbalu o vyhodnocení polohy figurek protihráče. Text obsahuje rešerši na dané téma a následuje popis stávající konstrukce. Dále je práce zaměřena na rozbor problému a vybrané řešení jsou realizovány a otestovány. Práce přispěla k rozšíření stávajícího řešení, které bude nadále využíváno.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 101048