FARKAŠ, F. Aplikace pro geolokační databáze [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Komosný, Dan

Zadání práce bylo splněno. Aktivita studenta byla průměrná. Student konzultoval řešení práce nepravidelně. Funkčnost programu byla ověřena. Jedna z implementovaných databází nepracuje správně (IP2Location). Některé prezentované výsledky obsahují nedostatky, které vznikly špatnou volbou jejich zpracování. Zpracování textu práce také vykazuje formální chyby.

Navrhovaná známka
C
Body
75

Posudek oponenta

Grenar, David

Student František Farkaš vypracoval bakalářskou práci, jejímž cílem je analýza přesnosti geolokace IP adres na úrovní státu, regionů či měst. Po teoretickém výkladu k dané problematice je v praktické části práce proveden test přesnosti těchto parametrů. Výstupním úkolem práce byl návrh a vytvoření aplikace pro zanesení zeměpisných informací do interaktivní mapy. V přímé návaznosti na tento výstup je nutno konstatovat, že implementovaná databáze IP2Location nefunguje správně. Po obsahové stránce a z hlediska celkové koncepce je bakalářská práce dobře logicky strukturovaná, jednotlivé kapitoly na sebe navazují. Z hlediska formální úpravy práce se autor místy dopustil chyb a nepřesností. Celkově práce odborně i formálně splňuje nároky kladené na tento typ prací, a proto ji doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
B
Body
81

Otázky

eVSKP id 98936