KOLMAČKA, T. Počítačová aplikace pro měření síťových parametrů v síti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Grenar, David

Student Tomáš Kolmačka se ve své bakalářské práci Počítačová aplikace pro měření síťových parametrů v síti věnuje problematice vyhodnocování kvality poskytovaných služeb ze strany ISP. V teoretické části práce je proveden popis TCP/IP vlastností a definování RFC 1242 a RFC 2544. V praktické části práce je realizováno měření klíčových parametrů v počítačové síti.

Navrhovaná známka
C
Body
74

Posudek oponenta

Urban, František

Bakalářská práce Počítačová aplikace pro měření síťových parametrů v síti se věnuje problematice měření výkonnostních parametrů v počítačových sítích. V teoretické části jsou definovány jednotlivé parametry jako propustnost, ztrátovost, přetížení, zpoždění a kolísání zpoždění. V další část se student věnuje metodám měření doby obnovy po přetížení. V praktické části chybí porovnání přenosu v závislosti velikosti paketů. Není vysvětleno proč je rychlost stahování dat ze serveru větší než rychlost odesílání dat na server. V praktické části je absence uvedení matematických definic pro jednotlivé metody např.: zpoždění. Práce svým obsahem splňuje zadání, až na drobné formální chyby hodnotím práci jak průměrnou. C

Navrhovaná známka
C
Body
71

Otázky

eVSKP id 101881