SUROVÝ, R. Agregace linek na síťových prvcích Mikrotik [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Koton, Jaroslav

Práce popisuje princip agregace datového provozu na úrovni linkové vrstvy. Pro praktické měření byly použity prvky MikroTik a studovány režimy agregace, které nabízí. Student problematiku pravidelně konzultoval a následně pak sám prováděl nutné nastavení a sledování provozu. Získané výsledky jsou však v práci diskutovány velmi omezeně, kdy není zřejmé, zda např. v případě měření Balance-rr dosažená přenosová rychlost 307,4Mbps omezena vlastním režimem či výpočetním výkonem použitého hardware.

Navrhovaná známka
C
Body
70

Posudek oponenta

Jeřábek, Jan

Zadání práce bylo z velké části splněno, práce je však z celkového pohledu pouze na akceptovatelné odborné úrovni. Hlavní výhradou je, že vzhledem k tomu, že student prováděl měření, bylo by vhodné formulovat určitou metodologii tohoto měření. Především by měl student ujasnit co, jak, kde, kolikrát, za pomocí jakého nástroje, za jakých podmínek, s jakou možnou chybou a s jakým teoretickým očekáváním bylo měřeno. V tomto ohledu je práce nedostatečně propracovaná. Vzhledem k výše uvedenému je věrohodnost dosažených výsledků problematická, protože není zcela jasné, jak jich bylo dosaženo. Dosažené výsledky pak nejsou vhodně prezentovány např. tabulkovou formou, či pomocí grafů, prezentované snímky obrazovky mohly být umístěny např. jako příloha práce. Z formálního hlediska je práce psána poněkud zvláštním stylem jazyka, jsou využívány nevhodné formulace, často jsou špatně přeloženy z angličtiny názvy důležitých komponent, se kterými student pracoval a práce jako celek působí neuhlazeně. V mnoha případech jsou v textu uvedeny nerelevantní informace, naopak důležitá fakta pak chybí. Vzhledem k výše uvedenému navrhuji hodnocení E/55.

Navrhovaná známka
E
Body
55

Otázky

eVSKP id 101903