KUBÍN, P. Mikropásková dolní propust [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Vágner, Petr

Student v prvních dvou třetinách práce shrnul základní teoretické poznatky o filtrech a o vlastnostech mikropáskového vedení. Poslední třetina je věnována návrhu dolní propusti podle zadání. Student navrhl obvodový model z ideálních součástek a přepočítal jeho prvky na úseky vedení. Frekvenční charakteristiky simuloval v obvodovém simulátoru a také ve fullwave simulátoru. Odchylky od požadované frekvenční charakteristiky doladil pomocí optimalizace. Rovněž provedl i jednoduchou parametrickou analýzu vlivu šířky induktivních úseků na celkovou charakteristiku filtru. Nakonec byl filtr úspěšně realizován a změřen. Zadání lze proto považovat za splněné a kromě některých drobností je v pořádku i formální stránka práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 48/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 18/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
93

Posudek oponenta

Pítra, Kamil

Student se ve své bakalářské práci zabýval návrhem mikropáskové dolní propusti. Po teoretickém návrhu dle literatury student v programu Ansoft Designer navrhl a poté zrealizoval mikropáskovou dolní propust. Jasné formulace v popisu simulací a realizace svědčí o dobrém zvládnutí problematiky, poněkud ruší občasné gramatické prohřešky a nepřesné citace použitých vztahů. Výsledky měření s-parametrů dokládají správnost navrženého řešení. Práci považuji za velice zdařilou a doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 50/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse C 15/20
Formální zpracování práce E 5/10
Navrhovaná známka
A
Body
90

eVSKP id 39237