KUMPÁN, V. Studium odrazivosti povrchů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Hudcová, Lucie

Práce se zabývá odrazivostí vybraných materiálů v souvislosti s vnitřními optickými bezkabelovými spoji. Student prostudoval základní vlastnosti ultrafialového, viditelného a infračerveného záření a jeho vliv na lidské zdraví. Práce obsahuje ucelený oddíl o stanovování odrazivých vlastností různých materiálů vyskytujících se v kancelářských prostorech. Výsledky měření jsou přehledně zobrazené v kapitole Experimentální měření a v Příloha – technická dokumentace. Práce má několik nedostatků, a to jak faktických tak formálních. Vyskytuje se zde několik chybných a nepřesných formulací. Z formálního hlediska lze vytknout například nekorektní textový popisek obrázku č. 5. K rozsahu práce nemám připomínky.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání B 42/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) B 17/20
Formální zpracování práce B 16/20
Využití literatury C 7/10
Navrhovaná známka
B
Body
82

Posudek oponenta

Wilfert, Otakar

Bakalářská práce se zabývá odrazivostmi povrchů v UV, VIS a IR oblasti spektra záření s ohledem na využití v optických bezkabelových spojích. Teoretická část práce má kompilační charakter a je příliš rozsáhlá. V experimentální části práce bylo provedeno rozsáhlé měření řady přípravků simulujících reálné objekty (stěnu s omítkou, plochu monitoru apod.). Experimentální část práce připomíná laboratorní úlohu. V práci se vyskytují některé nepřesnosti. Např. na obr. 14 (s. 38) je chybně označena délka L a šipka u osciloskopu má opačný směr. Jednotky napěťové citlivosti přijímače (s. 38) jsou uvedeny chybně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Formální zpracování práce B 8/10
Splnění požadavků zadání A 18/20
Interpretace výsledků a jejich diskuse B 16/20
Odborná úroveň práce C 35/50
Navrhovaná známka
C
Body
77

Otázky

eVSKP id 39239