NOVÁKOVÁ, J. REVITALIZACE PŘEDPOLÍ KVĚTNÉ ZAHRADY V KROMĚŘÍŽI [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Hrabec, Josef

Její práce je kultivovaná, střízlivá a nápaditá. Při navrhování vycházela ze zadání, které obohatila návrhem spojovacího víceúčelového koridoru. Výsledek je příjemným a přijatelným kompromisem mezi požadavky na ochranu této výjimečné památky a potřebami současného provozu. Otázky a náměty k obhajobě: - jak bude konstrukčně řešen styk nových konstrukcí (nová kolonáda, návštěvnické centrum)se stávající historickou substancí ?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Přístup studenta ke zpracování Jana Nováková se během zpracování BP předvedla jako svědomitá a pracovitá studentka. Postupovala metodicky správně, práci odevzdala včas, v rozsahu stanoveném v zadání.
Navrhovaná známka
B
Body
80

Posudek oponenta

Búřilová,, Eva

Autorka vtipně propojila stávající prvky předpolí a jeho funkci zázemí zahrady s novými funkčními prvky odpočinkovými, výstavními a okrasnými. Řešení je propojením nutného zázemí zahrady s možností relaxace a aktivního odpočinku. Osa kanálu a vodní prvky jsou nosnými architektonickými prvky celého řešení, doplněné architektonickými akcenty budov a drobných relaxačních bodů obohacujících zahradu. Realizace by byla přínosem k atraktivitě Květné zahrady a svým moderním řešením by podtrhla památkovou hodnotu a význam vlastní historické zahrady.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Urbanistické řešení A výborně
Architektonické řešení A výborně
Provozní řešení A výborně
Technicko konstrukční řešení B velmi dobře
Formální úroveň A výborně
Navrhovaná známka
A
Body
90

eVSKP id 22978