KLIKA, P. Systémové pojetí metody nejvyššího a nejlepšího využití při oceňování nemovitostí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Bradáč, Albert

Doktorand pan Ing. Pavel Klika vykazoval během studia vynikající studijní, pracovní i pedagogické výsledky. Jeho disertační práce splňuje požadavky na práci tohoto typu kladené, přináší nové vědecké poznatky v oboru Soudní inženýrství, splňuje požadavky zákona o vysokých školách po stránce publikace výsledků, a proto doporučuji jeji přijetí k obhajobě.

Navrhovaná známka

Posudek oponenta

Weigel, Lubomír

Předloženou disertační práci hodnotím jako samostatné tvůrčí dílo, vypracované systémově na velmi aktuální a potřebné téma. Disertant si v ní stanovil reálné a užitečné cíle, které splnil. Na základě výsledků posouzení stavu využití metody HABU k odhadům tržní hodnoty a k oceňování v zahraničí a v tuzemsku zkoumal systémovým způsobem uplatnění této metody pro znalecké využití u nás a podařilo se mu vypracovat návrh standardního postupu pro znalecké použití metody HABU k odhadu tržní hodnoty nemovitostí pro ČR. Na základě toho hodnotím předloženou disertační práci jako zdařilou a jako celkově nadprůměrnou ji doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka

Mikš, Lubomír

Předložení disertační práce je originální samostatnou prací, která obsahuje výsledky tvůrčí činnosti disertanta. Má nadprůměrnou odbornou úroveň a její téma je aktuální. Její výsledky jsou dobře použitelné ve výuce i v praxi, byly částěčně publikovány. Publikační činnost disertanta je poměrně obsáhlá. Disertační práce splňuje podmínky uvedené v § 47 odst. 4 zákona 111/1998 Sb. Student prokázal tvůrčí schopnosti v oblasti znaleckého posuzování a oceňování nemovitých věcí. Předložená práce splňuje požadavky standardně kladené na disertační práce v oboru Soudní inženýrství.

Navrhovaná známka

eVSKP id 103507