DOLEŽAL, L. Rekonstrukce otopné soustavy rodinného domu po celkovém zateplení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Katolický, Jaroslav

Student prokázal schopnost samostatné tvůrčí inženýrské činnosti, zpracovával diplomovou práci se zájmem, samostatně a splnil podmínky zadání diplomové práce. Předložena diplomová práce obsahuje všechny náležitosti předepsané zadáním, a proto ji doporučují k obhajobě před komisí pro státní zkoušky v oboru Technika prostředí.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita C
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry C
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii C
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací B
Samostatnost studenta při zpracování tématu B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Janírek, Martin Stanislav

Předložená diplomová práce na téma „Rekonstrukce otopné soustavy rodinného domu po celkovém zateplení“, kterou vypracoval Bc. Libor Doležal měla za cíl návrh rekonstrukce teplovodní otopné soustavy pro vytápění rodinného domu po celkovém zateplení. Práce obsahuje kompletní výpočet tepelných ztrát (až na tepelné mosty), návrh a výpočet otopné soustavy a také výkresovou dokumentaci. Dále práce pojednává o možnostech a materiálech zateplení až po konkrétní volbu zateplení včetně návratnosti investice. Po formální stránce práce obsahuje překlepy nebo špatné znaky převážně u jednotek teploty (°C) nebo u obrázku 2.3, kde došlo k překlepu a je tvrzeno, že balkon se vytápí. Dále neočíslovanou tabulku na straně 37 a špatné čísla indexů u součinitelů prostupu tepla na téže straně, špatné popsaný obrázek 6.1 a špatně čitelné indexy v záhlaví tabulek a to díky modrému podkladu, který výrazně prosvítá na druhé straně listu (nevhodná gramáž papíru). V seznamu příloh schází výkresová dokumentace, která je součástí diplomové práce. Nicméně i přes tyto drobné nedostatky je diplomová práce vypracována pečlivě v některých kapitolách dokonce přesahuje rámec zadání. Předložená práce splňuje všechny požadavky a vytyčené cíle, a proto ji doporučuji k obhajobě a hodnotím stupněm VELMI DOBŘE (B).

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 33902