TESAŘOVÁ, Z. Návrh kritérií a tvorba metodiky pro stanovení výše nájmů z pozemků v zemědělských areálech v konkrétních lokalitách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Superatová, Alena

Paní Ing. et Ing. Zdeňka Tesařová k studiu přistupovala iniciativně, pracovala samostatně jak při plnění pracovních povinností, tak při pedagogické činnosti. V rámci své dizertační práce přinesla nový pohled na stanovení nájemného v zemědělských areálech, zejména analýzou stávajícího stavu a následným statistickým vyhodnocením vlivů, které na výši nájemného působí. Přínosem pro teorii a vědu, zejména však pro znaleckou činnost, považuji práci za nadstandardní. Protože dizertační práce splňuje požadavky na práci tohoto typu, přináší nové vědecké poznatky v oboru Soudní inženýrství, splňuje požadavek zákona o vysokých školách, doporučuji její přijetí k obhajobě.

Navrhovaná známka

Posudek oponenta

Mikš, Lubomír

Předložená disertační práce je originální samostatnou prací, která obsahuje výsledky tvůrčí činnosti disertantky. Má výbornou odbornou úroveň. Výsledky práce jsou velmi dobře použitelné ve výuce i v praxi, byly částečně publikovány. Disertační práce splňuje podmínky uvedené v § 47 odst. 4 zákona 111/1998 Sb. Studentka prokázala samostatné tvůrčí schopnosti v oblasti znaleckého posuzování a oceňování nemovitých věcí. Předložená práce splňuje požadavky standardně kladené na disertační práce v oboru 3917 Soudní inženýrství, celkově ji hodnotím jako výrazně nadprůměrnou. Předloženou disertační práci doporučuji přijmout k obhajobě.

Navrhovaná známka

Hlavinková, Vítězslava

Předložená práce má dobrou odbornou úroveň, je zpracována na aktuální téma, studentka si zvolila reálné a užitečné cíle, které splnila. Na základě sestavení a statistického vyhodnocení rozsáhlé databáze byla vyhodnocena a následně i kvantifikována kritéria a navržena metoda stanovení obvyklé výše nájmů z pozemků v zemědělských areálech. Z těchto postupných, logicky členěných kroků, pak vyplývá vlastní původní řešení problému.

Navrhovaná známka

Otázky

eVSKP id 104373