NEZVALOVÁ, E. Developerský projekt výstavby bytových domů v Hodoníně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Komosná, Milada

Studentka splnila cíle uvedené v zadání diplomové práce, avšak celkové zpracování je slabé a omezené. V první části diplomové práce se studentka věnuje obecně problematice developerských projektů a studii proveditelnosti. Praktická část navazuje na část teoretickou, v níž se studentka zabývala již realizovaným projektem v Hodoníně. Byl proveden odhad obvyklé ceny, na základě sesbíraných dat z inzerce. Datábáze jsou sestaveny z velice širokého okolí, tudíž nejsou zcela porovnatelné. Celkově analýza developerského projektu je velice stručná a neodpovídá rozsahu vybraného developerského projektu. Studentka se ne zcela orientuje v dané problematice. Práce vykazuje obsahové a formální nedostatky (překlepy a typografické chyby). Celková odborná a jazyková úroveň je nízká. Práci i přes výše uvedené doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání C
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem D
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody D
Odborná úroveň diplomové práce D
Přínos pro praktické i teoretické využití C
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 C
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň D
Navrhovaná známka
D

Posudek oponenta

Hlavinková, Vítězslava

Předložená diplomová práce je zpracovaná v podstatě dle zadání a na požadované úrovni. Členění textu mohlo být přehlednější a v záhlaví tabulek mohly být důsledněji uváděny jednotky. Problematika řešená v diplomové práci je zajímavá, náročná na orientaci v několika oblastech a je pochopitelné, že některé výpočty a postupy jsou zjednodušeny: Přesto způsob financování mohl být zpracován ve více variantách a více pozornosti mělo být věnováno detailnějšímu zpracování časového harmonogramu – jak je v textu uvedeno:“ Časové prodlevy mohou mít za následek i snížení zisku“. Odborná jazyková úroveň je průměrná, text je bez výraznějších stylistických chyb o obrázky a tabulky jsou řádně označeny. Diplomovou práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování C
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce D
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody C
Obtížnost a správnost řešení D
Přínos pro praktické i teoretické využití D
Odborná jazyková úroveň D
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky C
Navrhovaná známka
D

Otázky

eVSKP id 100245