TEJMLOVÁ, L. Laboratorní zdroj s vysokou účinností [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Petržela, Jiří

Jedná se o téma, které si studentka vytvořila sama a pracovala na něm zcela samostatně. Konzultací bylo využíváno minimálně, což ovšem nijak nesnižuje kvalitu odvedené práce. Z předložené písemné části práce je zřejmé, že všechny cíle projektu byly splněny a výsledný zdroj splňuje všechny předepsané parametry. Stěžejní parametry zdroje byly potvrzeny detailním měřením v laboratoři. V práci postrádám pouze fotografii zdroje jako celku, předpokládám ale, že tato bude součástí prezentace. Ani po formální stránce jsem v práci neshledal žádné nedostatky, a proto ji hodnotím velice kladně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 48/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 18/20
Formální zpracování práce A 20/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
96

Posudek oponenta

Vochyán, Josef

Odevzdaná práce je pěkně a přehledně sepsána, obsahuje ale několik formálních nedostatků. Jedná se například o umístění názvů tabulek a horší kvalitu některých obrázků. Dále bych uvítal přehlednější popis použitých integrovaných obvodů, například soupis základních parametrů formou tabulky, upozornění na kritické maximální hodnoty, obrázek s popisem pouzdra, kopii typického zapojení z katalogového listu. Je to proto, protože tyto informace dají lepší obecnou představu o obvodu, než pár odstavců textu. Plošné spoje nemají uvedené celkové rozměry, chybí fotografie celého realizovaného zdroje. Grafy s naměřenými hodnotami nemají dostatečnou mřížku - chybí od osy x. Špatně se z toho pak dají odečítat hodnoty. Zvlnění výstupního napětí by bylo vhodné uvést také v % a porovnat zjištěné hodnoty s jinými napěťovými zdroji. Kladně hodnotím komentovaný návrh, povedenou realizaci a také zhodnocení parametrů zdroje zjištěných sadou experimentálních testů. Celkově hodnotím práci jako zdařilou.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 48/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse B 17/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
93

eVSKP id 39398