BARTOŠ, I. Zhodnocení finanční situace podniku a návrhy na zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Luňáček, Jiří

Problematika finanční analýzy je nejběžnější téma pro bakalářské práce, autor ho zpracoval průměrným způsobem, jeho práce není inovativní ani jinak neobvyklá, navrhovaná řešení jsou standardní.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Odborná úroveň navrhované části E U návrhové části postrádám podrobnou kvantifikaci jednotlivých opatření a kritické zamyšlení nad jejich realizací. Většina návrhů je málo konkrétní, to, zda by se daly realizovat je nezodpovězeno. Obecným návrhem jsou úspory, to je řešení platné pro většinu podniků, nejde tedy o inovativní řešení.
Přínos a praktické využití návrhu E Není jednoznačně prokázáno, že je návrhy je možné implementovat, návrhy nejsou kriticky zhodnoceny.
Iniciativa a samostatnost při zpracování C Aktivita studenta a samostanost při zpracování byla průměrná.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 C Teoretický rozbor problému je zpracován standardním způsobem.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň C Formální stránka práce je dobrá, přesto se autor nevyvaroval drobných překlepů.
Splnění cíle a rozsahu zadání D Rozsah práce odpovída bakalářské práci.
Úroveň zpracování teoretické části (poznatky získané studiem) C Autor využívá obezně známýc metod a postupů.
Úroveň zpracování analytické části (zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody) C Analytický část je zpracována přehledně, postrádám ale podrobnější diskusi nad vypovídací schopností použitého datového vzorku.
Navrhovaná známka
D

Posudek oponenta

Ježková, Kateřina

Navrhovaná známka
B

eVSKP id 50967