BĚŤÁK, L. Příprava roubovaných PP s různou koncentrací MA a IA [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Kučera, František

Tématem bakalářské práce byla příprava roubovaných PP s různou koncentrací naroubovaného MA a IA. Za účelem zjištění vhodných koncentrací reagentů pro přípravu PP-g-MA a PP-g-IA student zpracoval a kriticky vyhodnotil stav současných znalostí v literární rešerši. V experimentální části se stádent zaměřil na sledování vlivu poměu koncentrace iniciátoru ku monomeru na konverzi monomeru. Experimentální část je přiměřeného rozsahu, je třeba vyzdvihnout časovou náročnost přípravy vzorků v Brabender mixéru. Výsledky jsou přehledně prezentovány a dostatečně diskutovány. Student přistupoval k řešení bakalářské práce aktivně, s dostatečným časovým předstihem, měl pozitivní a zodpovědný přístup. Student pracoval samostatně, nicméně se pravidelně účastnil konzultací. Navrhuji hodnocení bakalářské práce stupněm "A-výborně".

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání B
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Žídek, Jan

Práce pojednávala o modifikaci polypropylenu anhydridem kyseliny maleinové a itakonové. Z práce je zřejmé, že student porozuměl problematice a má přehled také o možnostech využití své práce. V práci je poměrně dost dílčích nedostatků na které by se měl student zaměřit při psaní dalších samostatných prací. Tyto nedostatky jsou uvedeny v hodnocení podle kritérii. Práce shrnuje zadanou problematiku a je dobrým podkladem pro další studium problému.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání B 11 Cíle práce byly splněny. Jako jediný nedostatek v této oblasti vidím rozdílnoust výsledků v kapitolách 4.1 a 4.2. Tyto výsledky by bylo vhodné dále analyzovat.
Logické členění práce A 12
Kvalita zpracování výsledků B 10 Zde lze nalézt dílčí nedostatky. Tabulky jsou obtížně čitelné. Čtenář obtížně zjišťuje, jaké je vlastně složení směsi. Také proložení tříbodové funkce logaritmickou křivkou v obrázku 9 není vhodné.
Interpretace výsledků, jejich diskuse A 12
Využití literatury a její citace A 12 Literární rešerše má podstatně širší rozsah než experimentální práce. To je u bakalářské práce spíše výhodou. Student tím prokázal, znalost toho, jak lze výsledky využít.
Úroveň jazykového zpracování B 11 Závěr je velmi málo srozumitelný. Závěr by měl být srozumitelný bez předchozího studia samotné práce. Tuto podmínku podle mého názoru závěr nesplňuje.
Formální úroveň práce – celkový dojem A 12 Celkový dojem z práce je dobrý. Závažná chyba je špatné číslování citací v textu. Nehodnotím snížením bodu, protože student tuto skutečnost nemusel znát. V další práci by se měl student této chyby důrazně vyvarovat.
Závěry práce a jejich formulace A 12
Navrhovaná známka
A
Body
92

Otázky

eVSKP id 10484