KLÍMA, J. Analýza životního stylu vysokoškolských studentů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Lepková, Hana

Předloženou bakalářskou práci hodnotím jako uspokojivou a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů D Cílem práce byla analýza životního stylu vysokoškolských studentů. Na jejím základě byla zpracována doporučení pro změny v oblasti pohybových aktivit a stravování, které by mohly vyvolat změny v životním stylu této cílové skupiny. Cíl práce však není formulován ve shodě s názvem práce.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod D Zvolený postup pro řešení analýzy stravovacích a pohybových návyků včetně zpracování doporučení na změnu byl adekvátní. Student vytvořil pro získaní podkladů vlastní dotazník. Negativem je malý počet respondentů. Přínosem pro zjištění stavu životního stylu vysokoškolských studentů by bylo dotazníkové šetření i na jiných VŠ a srovnání mezi nimi.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry E Schopnost interpretace dosažených výsledků a vyvozování závěrů z nich je na dostatečné úrovni.
Praktická využitelnost výsledků D Návrhová část může být po určitých korekcích využita pro rozšíření tělovýchovných služeb u studentů VUT v Brně. Doporučení jsou v souladu trendy v oblasti zdravého životního stylu a ktivního způsobu života.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň D Uspořádání práce je uspokojivé. Uspokojivá je i použitá terminologie a odborná jazyková úroveň. V práci se vyskytují chyby v interpunkci
Práce s informačními zdroji, včetně citací D Některé informace v teoretické části jsou zbytečné. Některé citace z Wikipedie by bylo vhodné nahradit citacemi z odborných publikací.
Navrhovaná známka
D

Posudek oponenta

Muchová, Marta

Zadání a cíl práce se liší. Zadání bakalářské práce má název: Analýza životního stylu vysokoškolských studentů, avšak v práci se zpracovatel zaměřuje pouze na studenty VUT a na rozbor předmětu Fyzioprogram, který nabízí Centrum sportovních aktivit v rámci dobrovolné výuky tělesné výchovy na VUT. Když se oprostím od zadání a zaměřím se na zpracovaná data, pak dotazník je vhodně sestaven do devatenácti bodů a je anonymní. Zpracování a vyhodnocení hodnotím kladně, přestože do průzkumu se zapojil pouze minimální vzorek respondentů. Cíl práce byl splněn.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů E
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod D
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry E
Praktická využitelnost výsledků C
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň D
Práce s informačními zdroji D
Navrhovaná známka
D

Otázky

eVSKP id 63513