KOBIDA, M. Posouzení podniku na základě účetní závěrky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Fedorová, Anna

V práci nebylo provedeno skutečné posouzení údajů účetní závěrky vybrané účetní jednotky. Vývoj některých charakteristik podniku byl popsán, byl proveden pokus o odvětvové srovnání, ale rozbor situace, ve které se účetní jednotka nachází, nebyl proveden. Závěry, uvedené na str. 47 jsou nedostatečné. Z literatury nebyly převzaty takové poznatky, které by umožnily uspokojivé zpracování tématu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Odborná úroveň navrhované části F
Přínos a praktické využití návrhu F
Iniciativa a samostatnost při zpracování F
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 B
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň B
Splnění cíle a rozsahu zadání F
Úroveň zpracování teoretické části (poznatky získané studiem) F
Úroveň zpracování analytické části (zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody) F
Navrhovaná známka
F

Posudek oponenta

Rajchlová, Jaroslava

Autor předkládanou prací nesplnil vytyčený cíl. Chybí zcela návrhová část, která má být vlastním přínosem autora bakalářské práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování F Teoretická část se věnuje zpracování účetní závěrky, kterou ovšem autor v praktické části neřeší, naopak v praktické části jsou uvedeny např. ukazatele likvidity, které nemají oporu v teoretické části práce. Bakalářská práce naznačuje popis podniku dle účetních výkazů, ovšem bez uvedení příčin a souvislostí daného stavu. Autor se odvolává na odvětvové průměry, které není možno v textu dohledat, např jejich zdroj, atd. Významnou součástí každé bakalářské a diplomové práce musí být návrhová část, která v předkládaném textu chybí.
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce F V teoretické části se autor v převážné většině textu věnuje zpracování účetní závěrky, která však není cílem bakalářské práce. Praktická část pak nevykazuje znaky posouzení podniku na základě účetní závěrky.
Úrověň zpracování diplomové práce (originalita, zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody) E
Obtížnost a správnost řešení F Autor se v praktické části věnuje popisu účetních výkazů. Tento popis obsahuje četné odborné chyby, které ukazují na neznalost problematiky v hlubších souvislostech.
Přínos a praktické využití návrhu F Vzhledem k tomu, že cíl bakalářské práce nebyl naplněn, není možno hovořit o přínosech a praktickém využití návrhu.
Odborná jazyková úrověň E
Písemná a grafická úprava D
Navrhovaná známka
F

eVSKP id 41160