ČANDA, P. Bezdrátový přenos dat v pásmu ISM [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Kolouch, Jaromír

Student se aktivně zapojil do řešení zadaného úkolu. Nejprve ověřil měřením v RF komoře, že RF bezdrátové moduly použité v předchozí práci jsou poškozené. S novými moduly pracuje vyvinuté zařízení správně. Nad předpokládaný rámec zadání vybavil přenášená data Hammingovým kódováním – původně uvažovaný byl pouze kontrolní součet. Navíc student také provedl měření modulů v RF stíněné bezodrazové komoře. Oceňuji také další náměty studenta na zlepšení navrženého řešení, které v zadání nebyly požadovány – zejména na proudovou spotřebu při příjmu. Malou výtku mám k aktivitě během řešení úkolu, kdy informace o stavu a postupech byly méně často, než jsem očekával. S vyhotovením práce a s jejím rozsahem jsem však spokojen a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) C 15/20
Formální zpracování práce A 20/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Honeywell, Robert Pasz,

Práce „Bezdrátový přenos dat v pásmu ISM“ je prakticky zaměřena na dálkový přenos dat z linky RS232. Tento typ zařízení je velmi užitečný pro přenos dat z laboratorních nebo průmyslových testerů. Teoretický rozbor je zpracován přehledně a v dostatečném rozsahu. Kritéria pro výběr RF modulu jsou vhodně nastavena, avšak v popisu jednotlivých RF modulů jsou uvedené prarametry, z hlediska hodnotících kritérií, neúplné. Realizace zařízení (volba součástek, návrh zapojení a desky plošných spojů) je na vysoké technické úrovni. Při volbě kódování a zabezpečení dat autor projevil dobrou znalost problematiky. Návrh software je přehledně zpracován, „C“ kód je napsán v souladu s návrhem, ikdyž s jistými malými „programátorskými prohřešky“. K formální stránce bych podotknul, že zdlouhavý popis registrů RF modulu by bylo vhodnější zařadit do přílohy. Celková úroveň této práce je vyskoká a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 18/20
Odborná úroveň práce A 48/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 18/20
Formální zpracování práce C 7/10
Navrhovaná známka
A
Body
91

Otázky

eVSKP id 39304