KOLEK, A. Elektromagnetický pohon jednoduchých objektů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Hadinec, Michal

Student Andrej Kolek v teoretické části práce popsal některé elektromagnetické jevy, které souvisí s konstrukcí cívky a popisem pole uvnitř cívky. Rozbor možných konstrukcí je omezen na jedno zařízení, jehož parametry jsou rozčleněny do různých kapitol. Popisované zařízení jen částečně souvisí s realizovaným. V práci je velice stručně zmíněna simulace náboje umístěného v cívce, bohužel bez podrobnějšího popisu a diskuze výsledků. Práce je po formální stránce podprůměrná, seznam literatury je nedostatečný, některé obrázky jsou převzaty bez citace literatury, kombinuje se anglický a slovenský popis. Student při řešení postupoval jen částečně samostatně, nakonec realizoval funkční zařízení. Práci ani dílčí výsledky neodevzdával v dostatečném časovém předstihu, který je nutný pro případnou korekci formální a odborné stránky. Celkově zpracování experimentů ani teoretické části není přesvědčivé. Pro splnění požadavků na odpovídající bakalářskou práci by bylo třeba problematiku hlouběji dopracovat. V současném stavu ji nedoporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
F
Body
48

Posudek oponenta

Drexler, Petr

Předložená práce je poměrně nízké kvality s velkým množstvím nedostatků. Jednotlivé části textu nejsou podávány v jasné návaznosti a nejsou vysvětleny vzájemné souvislosti popisovaných veličin, zákonitostí a studovaného zařízení. Popis principů studovaných zařízení je povrchní. Jsou předkládány informace nejasného původu a významu. Nedostatečná je práce s literaturou. Jsou používány cizí ilustrace a fotodokumentace bez uvedení zdroje. Z odborného hlediska je hloubka prostudování problematiky nedostatečná. Vyskytují se chyby v názvosloví a nepřesnosti informací odborného charakteru. Výhrady mám dále k formálnímu a stylistickému zpracování. Prezentované rovnice jsou vloženy v různých velikostech, je použito nejednotné formátování odstavců a náhodně různých stylů písma proměnných. Přejaté ilustrace jsou často s původními cizojazyčnými popisy. Vyskytuje se velké množství pravopisných chyb a jsou používány výrazy, které jsou ve vysokoškolské kvalifikační práci přinejmenším nevhodné. V části vlastní realizace chybí v úvodu základní schéma řešení navrženého zařízení. Není ukázán jediný časový průběh napětí nebo proudu v realizovaném obvodu. V kapitole zabývající se simulací rozložení magnetického pole v okolí projektilů není žádný významný obsah a celá je prezentována na pouhé půlstránce, což neodpovídá očekávání plynoucímu ze zadání práce. Z pozice oponenta shledávám, že práce nedosahuje úrovně kladené na kvalifikační práci na vysoké škole a nedoporučuji ji proto k obhajobě.

Navrhovaná známka
F
Body
40

eVSKP id 52450